Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Leo Messi och hans Barcelona kommer inte spela spansk ligafotboll i USA i januari. Arkivbild.

Ingen USA-match för Barcelona

Det blir ingen match mellan Girona och Barcelona i USA i januari. Men ordkriget fortsätter och planerna på att en spansk ligamatch ska spelas i USA är inte nedlagda.

Barcelonas styrelse har röstat nej till att klubben ska spela ligamatchen i USA, enligt ett pressmeddelande för att alla parter i frågan inte är eniga.

Girona beklagar Barcelonas beslut men vill fortfarande spela en ligamatch i USA, och de får stöd av organisationen bakom La Liga, som säger att de ska fortsätta arbeta för att en match ska bli av. Bakgrunden är det 15-åriga sponsoravtal med ett amerikanskt eventbolag som ligan slöt i augusti.

När Girona och Barcelona presenterade planerna att spela matchen i USA den 26 januari 2019 möttes de av en våg av protester och det spanska fotbollsförbundet stoppade planerna. Men La Liga har lämnat in en stämningsansökan mot förbundet, och den kommer inte dras tillbaka bara för att Barcelona backar från sitt åtagande.

"La Liga kommer att fortsätta med sina planer så att en officiell ligamatch kan spelas utanför Spanien. La Liga är övertygat om att fotbollsförbundet inte har agerat inom lagens ramar", skriver La Liga i ett uttalande.