Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Kramer i finalen.

Ingen medalj för Kramer – sist i finalen

Stavhopparen Michaela Meijer och 800-meterslöparen Andreas Kramer var två av Sveriges medaljhopp i inomhus-EM i Glasgow. Men båda misslyckades i finalerna och slutade sist.

Favoriten på 800 meter, Andreas Kramer, slutade sist i finalen på 1.48,06. Spanjoren Alvaro De Arriba vann.

- Det är inte mycket att göra åt när man inte kan svara på attackerna under loppet. Jag hade inte tillräckligt för att ta medalj idag. Det är jag klart ledsen över, säger Kramer, som var EM-tvåa i Berlin i fjol.

Andreas Kramer tog täten, hans favoritposition. Men sedan kunde han inte svara utan halkade efter allt mer – inför upploppet var det en slutkörd Kramer som inte hade några krafter för en medaljspurt.

- När attacken kom från Andreas Bube så kom det alldeles för många och sen tröttnade jag bara. Jag hade inte det idag, och det behöver jag för att kunna slåss om medaljer, det är ju inga enkla motståndare jag möter, säger han.

21-åringen kom till EM som storfavorit, Europaetta med ett nysatt personligt rekord och hade dessutom vunnit alla lopp under vintern. Han tog sig komfortabelt genom försök och semifinal.

"Tävlat för lite"

Michaela Meijer rev ur sig i stavhoppsfinalen i EM på 4,65. Hon stannade på 4,45, hennes ingångshöjd, och slutade sist.

- Jag har tävlat för lite och behöver finslipa mer innan allting sitter. Jag är inte riktigt inne i tävlandet och vet när jag ska byta stav och så, säger Meijer.

25-åringen fick hela 2018 förstört av en fotskada. Göteborgskan tvingades till operation för en fraktur i båtbenet i foten i början av året och missade både inomhus-VM och EM senare under året.

"Till EM utan förväntningar"

Hon har kommit tillbaka starkt och satte svenskt rekord under Nordenkampen i februari med 4,75, ett rekord som Angelica Bengtsson senare slog med ett 4,81-hopp. Bengtsson var medaljfavorit i EM, men rev ur sig i kvalet.

- Jag kom hit till EM utan förväntningar, det här är min comebacksäsong. Men jag har höjderna i mig, säger Meijer.

EM i Glasgow är första gången på två år som Meijer var i en mästerskapsfinal. Då, i EM 2017, kom hon femma.

Det blev inte heller någon medalj för Erica Kinsey i höjdhoppsfinalen. Kinsey klarade 1,91 men rev ut sig på 1,94 vilket resulterade i en sjundeplats.

- Jag är så besviken för jag kände mig i så bra form, säger Kinsey.

- Det blev så stressigt idag. Vi var tvungna att skynda oss på för att vi låg efter i tidsprogrammet. Och så blev det ideliga avbrott för lopp och nationalsånger. Det klarade jag inte av i dag utan fick huvudvärk.