Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med sparsam speltid i Chelsea och en oklar framtid är det med glädje Hedvid Lindahl tar sig an landslagsuppdraget i Algarve.

Ingen hemflytt för Lindahl: Inte förstavalet

Kosovare Asllani, Nilla Fischer och Stina Blackstenius har redan flyttat, eller ska flytta, hem till Linköping. Hedvig Lindahl kommer inte göra dem sällskap.

Det är en extra glad Hedvig Lindahl som går in på pittoreska Estadio da Nora för dagens träningspass.

Glädjen beror dock inte bara på ett kärt återseende med landslagskollegorna.

- Jag befinner mig i Chelsea nu där jag inte känner mig lika uppskattad som jag gör i det här gänget. Det känns jätteskönt att jag får vara här där det känns som de tycker om mig, säger målvakten.

Roteras i Chelsea

Lindahl var tidigare lika given mellan stolparna i den engelska storklubben som hon är och länge har varit i landslaget.

Den pågående säsongen har dock inneburit en ny situation för den en gång så självskrivna burväktaren.

- Vi har många målvakter så de roterar. Min roll har förändrats över de senaste två åren från att spela väldigt mycket och vara det tydliga förstavalet till att vara en i gänget, säger Lindahl om den sparsamma speltiden i klubblaget.

TT: Har du fått någon indikation från tränaren varför du roteras?

- Nej, det har bara hänt. Man får bara köpa det. Är det några frågor som man har får man ju gå till tränaren men i mitt fall känner jag att det inte spelar så stor roll. Jag kan bara göra mitt jobb och göra det så bra jag kan.

"En högre nivå"

Med ett kontrakt som går ut i maj, sparsam speltid och en genomgående trend hos det mer rutinerade landslagsgardet att flytta hem till Sverige och damallsvenskan låter inte tanken på en allsvensk comeback för målvaktsstjärnan helt befängd för en utomstående.

Samtidigt känner Hedvig Lindahl att hon fortfarande presterar och kan prestera på den absolut högsta nivån. Och hon har inga tankar på en flytt hem.

- Jag har pratat med familjen också och vi är överens om att förstavalet inte är Sverige just nu till sommaren. Jag spelar bra. Och vill fortsätta spela på en hög nivå i några år till. En högre nivå än vad jag känner att damallsvenskan är just nu.

"Öppen för möjligheter"

Målvakten menar att de damallsvenska lagen, som läget är i dag, fortfarande är en bit ifrån de största klubbarna i Europa.

- Det tar några år att bygga upp något nytt. Och jag har inte så många år. Jag måste vara någonstans där allt redan är på plats med organisationen och så.

TT: Vilka ligor tittar du främst på då?

- Just nu måste jag vara öppen för möjligheter som uppstår där de riktigt bra lagen är. Då blir det naturligt att man tittar på olika ligor. Tyskland, Spanien, det finns lag i Frankrike. Kanske finns vissa lag i Italien som är på gång. Det finns olika ligor men det är framför allt lagen som intresserar.

Det enda som står klart är att Hedvig Lindahls framtid på klubbnivå är oklar.

- Just nu vet jag inte alls vad som kommer hända efter sommaren. Jag har inte fått något kontraktsförslag från Chelsea, vet inte om de ändrar sig.