Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson stannade på 4,50 i inomhus-VM.

Ingen finallycka för Bengtsson och Bahta

Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,60 i stavhoppsfinalen och irriterade sig på att ställningen stod fel vid det bästa försöket. Meraf Bahta hade ont i vaden och var chanslös på 1 500 meter. Nej, det blev ingen rolig svensk lördagskväll i inomhus-VM.

Angelica Bengtssons säsongspremiär – som märkligt nog också var hennes säsongsavslutning – blev ingen jättemunter historia.

Hoppningen var visserligen helt okej med tanke på förutsättningarna.

"Det är bittert"

Men när Bengtsson gjorde sitt tredje försök på 4,60 var ställningen inställd i fel läge, vilket gjorde att svenskan kom fel till ribban. 24-åringen fick en ny chans av arrangörerna, men då fick hon inte tillräckligt med tid på sig.

- Tredje försöket på 4,60 var så väldigt bra, det är bittert att jag inte fick det hoppet, säger Bengtsson.

- Jag fick ett hopp direkt inpå och det var inte lika bra. Då blir man bitter att man inte fick det tredje försöket, som man skulle. Jag pratade rätt mycket med domaren (efter fjärde försöket), för egentligen ska man ha tre minuter på sig när man hoppar direkt efter. Men jag vann inte den kampen.

Angelica Bengtsson har inte tävlat på hela vintern, men fick ändå en VM-inbjudan tack vare fjolårets resultat. Trots besvikelsen över att ha stannat på 4,50 och en elfteplats ångrade hon inte resan till Birmingham.

- Jag klarade två höjder, vilket jag är rätt nöjd över. Det var väldigt bra att få den här tävlingen inför träningen framöver.

Att blanda sig i medaljstriden hade hur som helst blivit så gott som omöjligt för Bengtsson. Sandi Morris, USA, tog sig över 4,95 och vann. För ett brons krävdes 4,80.

Bahta hade ont

Meraf Bahta satte punkt för den svenska kvällen med att även hon vara långt från fajten om medaljerna på 1 500 meter. Hällelöparen fälldes och skadade sig i försöket, men fick ändå springa finalen.

Det var länge osäkert om Bahta, som fick sy sex stygn i vaden, skulle komma till start och frågan är om det var rätt att hon gjorde det. Bahta var långt från sitt vanliga jag och blev tia och sist, efter att ha slagit av på tempot och kommit i mål nästan 18 sekunder bakom täten.

- Jag försökte mitt bästa, men det gick inte och det gjorde ont. Vaden kändes väldigt spänd, säger hon.

Genzebe Dibaba, Etiopien, vann på 4.05,27 före Laura Muir, Storbritannien, och Sifan Hassan, Nederländerna.