Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Inga långa längder för Tilde Johansson

Ett blåsigt Ullevi och en jobbig planka ställde till det för Tilde Johansson.

Bauhaus Jump Challenge, en renodlad hoppgala där sverigeeliten gjorde upp i längd och stavhopp. Ett stjärnspäckat startfält med namn som Armand Duplantis, Khaddi Sagnia och såklart Falkenbergs egna Tilde Johansson som i dagens tävling hoppade 6.31.

– Det är jättebra att få tävla, man behöver det för att få se lite var man ligger jämfört med dem andra i Sverige. så det är skönt att komma upp hit och sen så älskar jag att tävla på Ullevi, det är härligt att komma hit, sa Tilde Johansson.

Plankan och vinden ställde till det

Tildes senaste besök på arenan var en succé, 6.72 i världsungdomsspelen och en plats till VM i Doha. Men idag ville inte plankan och vinden samarbeta. Ett rejält övertramp i första, ett lite mindre i andra, 6.17 i tredje och ytterligare ett grovt övertramp i fjärde hoppet var inte starten Tilde hoppats på.

– Det kändes ganska bra ändå faktiskt. Det fanns längre längder i mig idag än vad det står på resultatet tycker jag, så det var lite synd. Det var lite konstiga vindar men det ska man kunna hantera också då det kan vara så på andra mästerskap. Det gjorde jag inte riktigt idag, sa Johansson.

I femte försöket kom första hoppet med lite längre längd. 6.31 och en förbättring från 6.19 senast i Falkenberg.

– Det blir helt annorlunda att hoppa här än i Falkenberg. Det var bara en träningstävling och det blir helt annorlunda. Eller för mig blir det, Falkenberg är min hemmaarena, jag tränar där varje dag och här är det mer tävling med bättre motstånd, sa Johansson.

Konkurrensen är viktig

Khaddi Sagnia från Göteborg hade längre längder i kroppen och vann tävlingen med ett hopp på 6.64, men även hon hade problem med sin ansats till plankan. Tilde menar att konkurrens mellan idrottarna på tävlingar som denna är viktig för att själv kunna hoppa längre.

– Det är jättebra och viktigt, man behöver detta för att det är svårt att prestera på topp på träning och helst för mig när jag alltid tränar själv. Så det är bra att komma upp hit och ta på sig tävlingskläderna och möta lite andra, sa Johansson.

På herrsidan vann Thobias Montler tävlingen efter ett imponerande hopp på hela 8.13.

Lär mer om Falkenbergs FF här