Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Floyd Mayweather skrattar hela vägen till banken. Här är han i sin roll som Badou Jacks promotor i samband med svenskens match mot Adonis Stevenson i Toronto den 19 maj i år.

Inga kvinnor i idrottens löneliga

För första gången finns inte en enda kvinna med på idrottsinkomsternas topp 100, där boxaren Floyd Mayweather återvänder till förstaplatsen.

Det märks på tidskriften Forbes lista när Mayweather har stora matcher – han toppade listan 2014 och 2015, och fick sedan se sig slagen av Cristiano Ronaldo i två år. Men efter fajten mot Conor McGregor i augusti förra året är den 41-årige amerikanen – även känd som svenske Badou Jacks promotor – tillbaka i topp.

Mayweather fick 275 miljoner dollar direkt från matchen och ytterligare 10 miljoner dollar i andra ersättningar (sammanlagt motsvarande 2,5 miljarder kronor) under inkomståret, som Forbes räknar från och med juni 2017 till och med maj 2018.

Därmed utklassar han tvåan och trean, fotbollens superstjärnor Ronaldo och Lionel Messi, på 111 respektive 108 miljoner dollar. Och Mayweathers motståndare McGregor kan tacka augustimatchen för årets fjärdeplats, med 99 miljoner dollar.

Det enskilda evenemangets betydelse ses också i att förra året räckte det med 93 miljoner dollar i inkomst för Cristiano Ronaldo att toppa listan.

Serena Williams var på plats 51 förra året enda kvinna på listan, men eftersom tennisspelaren tagit en paus i samband med att hon fick barn saknas hon i topp 100 i år.

Zlatan Ibrahimovic har flera gånger varit med på listan, men i år kvalar varken han eller någon annan svensk in.