Gunnar Steinn Jonssón satte avgörande 33–32 när Kristianstad slog Pick Szeged hemma i Champions League. Arkivbild

IFK Kristianstad vann sekunddrama

|

IFK Kristianstads handbollsherrar skrällde ordentligt när Pick Szeged kom på besök i Champions League. Med nio sekunder kvar satte Gunnar Steinn Jonssón 33–32, ett mål som innebar första vinsten för Kristianstad mot ungrarna.

Segern innebar att Kristianstad på sjätte plats i grupp A har fyra poängs marginal till Wisla och Zagreb bakom. De sex första går vidare till åttondelsfinal.

- Varje poäng in på kontot förbättrar möjligheten, sade Kristianstads tränare Ola Lindgren till Viasat.

Segerorganisatör var Albin Lagergren som satte tolv mål varav åtta i första halvlek som vanns av Kristianstad med 16–13.

- Det var en av våra bästa halvlekar i Champions League den här säsongen, sade Lindgren.

I andra tappade Kristianstad tempot och ungrarna kom ikapp och förbi men hemmalaget svarade och ledde med 32–30 i slutminuterna innan Pick Szeged kvitterade. Då kom Jonssóns avgörande mål.