Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic gjorde åter mål för sitt LA Galaxy. Arkivbild.

Ibrahimovic straffade Houston

Los Angeles Galaxy ångar på i MLS. Efter ännu ett mål av Zlatan Ibrahimovic vann laget mot Houston med 2–1.

På ena sidan Sveriges kanske mest kände fotbollsspelare någonsin, på den andra ett av de mer anonyma svenskproffsen i fotbollsvärlden. Det kunde förstås bara sluta på ett sätt.

Och visst, Zlatan Ibrahimovic satte sitt sjunde mål för säsongen när hans Los Angeles Galaxy vann över Adam Lundqvists Houston.

Ibrahimovics mål kom på straff efter en halvtimmes spel. Han blev själv neddragen framför mål av A J DeLaGarza, vars livtag hade imponerat på de flesta brottningsdomare. Själva straffen satte svensken med ett skott till höger, som målvakten Joe Willis sånär kunde styra ut.

Med ledning i halvtidsvilan såg Galaxy också ut att få revansch mot Houston, som i sista grundseriematchen i fjol vann lagens möte och därmed såg till att Zlatan Ibrahimovic och de andra missade slutspelet. Segern kom, men den satt hårt åt.

Houston kvitterade på straff och fortfarande drygt en timme in i matchen var det ett rättvist resultat i en jämn match som inte bjöd på många klara målchanser. Ibrahimovic hade ett antal skottlägen, men fick se bollen gå utanför eller räddas av Willis.

Sista kvarten ökade Galaxy trycke, Ibrahimovic nickade mot mål ett par gånger, utan att göra ett nytt mål. I stället kunde Diego Polenta nicka in 2–1, med bara två minuter kvar av ordinarie tid.

Los Angeles Galaxy ligger efter sju matcher på andra plats i tabellen, en poäng efter lokalkonkurrenten Los Angeles FC, som dock har en match mer spelad.

Adam Lundqvist spelade hela matchen på sin vänsterbacksplats i Houston.