Zlatan Ibrahimovic fick nöja sig med oavgjort mot Colorado. Bild från förra matchen, mot Minnesota.

Ibrahimovic: "Förtjänar inte slutspel"

För första gången på tre månader har LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic gått mållös av fotbollsplanen två matcher i rad. Svenskmötet med Johan Blombergs Colorado Rapids i MLS slutade 2–2 sedan bortalaget kvitterat i den 82:a minuten.

|

Precis som i helgens 2–2-match hemma mot Minnesota spelade 36-årige veterananfallaren Zlatan Ibrahimovic hela matchen för sitt Los Angeles Galaxy.

Och precis som senast gjorde stjärnsvensken inga mål. Ibrahimovic har inte gått mållös i två raka MLS-matcher sedan sin fem matcher långa måltorka i april-maj. Galaxy (på fjärde plats i den västra konferensen) å sin sida har nu bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcherna.

Inte gott nog, enligt Ibrahimovic som blickar framåt höstens slutspel dit de sex bästa lagen i varje konferens tar sig.

"Så är situationen"

- Alla snackar om slutspelet. Men som vi spelar nu förtjänar vi inte att gå till slutspel, så är situationen, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Daily Breeze

I hemmamötet med bottenlaget Colorado Rapids (elva i västra konferensen) var det Galaxys lagkapten Ashley Cole som på egen hand ordnade 1–0 i den 59:e minuten. Några minuter senare sköt "Ibra" – som med sina 15 mål är tvåa i MLS skytteliga – för högt.

Nio seriematcher kvar

Åt andra hållet hade den tidigare AIK-mittfältaren Johan Blomberg chansen men skottet gick utanför. I 74:e minuten satte lagkamraten Edward Castillo kvitteringen för Colorado, som saknade svenske försvararen Axel Sjöberg. Men bara fyra minuter senare dunkade Sebastian Lletget in ett nytt ledningsmål för Galaxy.

Blomberg höll sig återigen framme i ett försök att utjämna. Skottet gick över, men någon minut senare kunde Niki Jackson sätta 2–2.

Båda lagen hade sedan bra chanser att avgöra matchen. I slutskedet hade Ibrahimovic både en farlig nick och en framspelning till Ola Kamara, men norrmannen blåstes av för offside och matchen slutade 2–2.

För Galaxy återstår nio MLS-matcher innan grundserien avslutas och slutspelet inleds.

Rättad: I tidigare version uppgavs att Axel Sjöberg spelade.