Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hyllade Jansson: "Han skrev ett fint sms"

Hyllningar strömmade in efter stormatchen mot Sydkorea. En av många som hörde av sig till Pontus Jansson var "konkurrenten" Victor Nilsson Lindelöf.

Inför VM i Ryssland tryckte spelarna på att lagsammanhållningen skulle vara Sveriges främsta styrka i mästerskapet.

Kraften visade sig redan i första matchen mot Sydkorea – både på och vid sidan av Nizjnij Novgorod-stadion.

+ Grunden till 1–0-segern var hårt defensivt jobb, där laget hela tiden låg tätt och tajt med ett kort lag och därmed inte tillät Sydkorea spela med instick mellan lagdelarna.

+ Stödet mellan sjuke Victor Nilsson Lindelöf – som sent tvingades lämna återbud på grund av feber – och ersättaren Pontus Jansson.

Konkurrentens lovord

Av allt beröm som Jansson fick efter stormatchen mot Sydkorea, var det just lagkompisens ord som betydde allra mest.

- Han skrev ett fint sms till mig efter matchen. Jag pratade med honom i dag (på tisdagen) också. Vi har en bra relation, jag och "Vigge". Det är speciellt eftersom vi konkurrerar men vi har ändå haft en jättebra relation sedan första dagen vi träffades, säger Jansson.

- Det är en fantastiskt fin människa, och jag tror att han känner liknande kring mig.

TT: Vad skrev han?

- Bara att det var en magisk match, och jag gjorde bra ifrån mig och att han var glad för min skull, och för lagets skull också. Det var fint av honom.

Enligt läkaren Anders Valentin ska Nilsson Lindelöf nu vara feberfri, vilket i sin tur innebär att Manchester United-backen är aktuell för spel mot Tyskland.

Med det beskedet ökar "konkurrensen" mellan kompisarna. Men det är inget som Pontus Jansson verkar bekymra sig över.

- Jag har varit tydlig med det här sedan dag ett: vill Janne (Andersson, förbundskapten) att jag ska spela så spelar jag, vill han inte det så kommer jag göra allt i min makt för att de som spelar ska göra en bra insats, säger han.

- Det är bara onödigt att ändra den mentaliteten nu, bara för att jag har spelat en match och gjort bra ifrån mig. Denna match ändrar ingenting. Det här är ett mästerskap och fokus är på att Sverige ska göra bra ifrån sig.

"Trygga"

Oavsett om det är han som får nytt förtroende eller om Nilsson Lindelöf tar tillbaka sin plats i startelvan, är Pontus Jansson säker på att matchen mot Tyskland – som öppnade VM med 0–1 mot Mexiko – kan passa Sverige perfekt.

- Vi är trygga med princip alla matchbilder, och nu blir det förmodligen de som kommer föra matchen och trycka ner oss. Men vi är jäkligt trygga i det, så det kan bli en matchbild som passar oss, säger han.

- De bjöd på oerhört stora ytor mot Mexiko, det gäller att vi är modiga och tar de ytor som det bjuds på. Sedan får vi se hur långt det räcker.