Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Matt Bailey i Moras 2–3-förlust hemma mot HV71.

HV71-tränares raseriutbrott: "Förkastligt"

När slutsignalen gick, och HV71 slagit Mora med 3–2, fick Nicklas Rahm, assisterande tränare i HV71, ett raseriutbrott på Moras Matt Bailey.

Direkt efter matchen visade Nicklas Rahm inga segerkänslor. Han var rasande arg.

- Ja, den händelsen svärtade ner känslan för segern. Men Mikko (Lehtonen) är okej. Det är huvudsaken.

Händelsen som fick Nicklas Rahm att gå i taket skedde i slutet av matchen när Matt Bailey tacklade Mikko Lehtonen. Enligt Nicklas Rahm var det en armbågstackling, trots att pucken var långt från den situationen.

- Jag har inte hunnit se situationen på video. Men skulle det vara så är detta extremt olyckligt. Hockeyn generellt i dag har för mycket tacklingar mot huvudet. Och är inte ens pucken i närheten är detta väldigt, väldigt förkastligt, säger Nicklas Rahm och fortsätter:

- Det har varit för mycket runt det här de sista åren. Vi måste värna om varandra. Det ska vara hårt och tufft, men det får inte gå till överdrift mot hälsans bekostnad.

"Vill stå upp för mina spelare"

Nicklas Rahm erkänner att han blev mycket arg på Moraspelaren efter slutsignalen:

- Det kanske var onödigt av mig att brusa upp så. Men jag vill också stå upp för mina spelare.

TT: Vad sa domarna?

- Jag vet inte. Det var inte någon reaktion från dem som jag var ute efter. De kollar nog på detta i efterhand. Där är jag inte orolig. Det var mer aktionen jag tänkte på. Vi måste få bort tacklingarna mot huvudet.

Matt Bailey i Mora har inte kunnat nås för en kommentar.

Bra form

Annars visade HV71 på nytt att laget kommit i perfekt form inför säsongens höjdpunkt.

Smålandslaget visade prov på imponerande styrka och effektivitet. Därför är det inte konstigt att laget nu vunnit fyra raka segrar i SHL och tagit hem sex av de senaste åtta SHL-matcherna.

Den här gången var Christoffer Törngren en av arkitekterna bakom segern. När Kristofer Berglund gjorde 1–0 i början av matchen var det Christoffer Törngren som stod framför Moramålet och skymde målvakten Janne Juvonen.

- Vi har pratat mycket om vikten av att stå framför målet. Men det gör ont. Nu fick jag två crosscheckingar, men det är värt detta, säger Christoffer Törngren, som sedan hade ett skott i ribban innan han i andra perioden gjorde 2–1.

Ett mål som i praktiken blev matchavgörande. Då gick han stå länge, helt omarkerad och bara vänta på pucken.

- Jag hann tänka och fundera på varför de inte slog någon passning till mig. Jag stod där bara och väntade och hade öppen kasse innan pucken kom. Så fri får man inte stå, säger Christoffer Törngren med ett leende.

För Mora var detta en tung förlust. Laget visade på nytt hur svårt de har att göra mål. Det kan bli dyrt för laget när serien ska avgöras.