Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stephan "Lillis " Lundh får huvudansvaret i HV71. Arkivbild.

HV71 sparkar tränaren – Lundh ersätter

I lördags förlorade HV71 för femte matchen i rad. Nu får Johan Lindbom sparken som tränare, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Ersätter gör assisterande tränaren Stephan "Lillis" Lundh.

Bytet sker med omedelbar verkan.

"Vi har inte fått ut det som vi förväntar oss av laget och i det läget vi befinner oss i är en förändring nödvändig. Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon", säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Var med och vann SM-guld

Stephan "Lillis" Lundh fanns med i båset som assisterande tränare när HV71 vann SM-guld 2017. Under lockoutsäsongen 2004/05 hade han huvudansvaret för Frölunda. Lundh ledde Göteborgslaget till SM-guld och blev utsedd till årets tränare.

- Jag har varit på den posten tidigare och varit med om tuffa situationer förr. Jag har aldrig varit rädd för ansvar. För mig var det självklart att tacka ja. HV är en fantastiskt bra klubb, säger Stephan Lundh till Jönköpings-Posten.

HV71 har varit en av de mer negativa överraskningarna i SHL under hösten. Laget ligger på elfte plats och har förtvivlat svårt att göra mål då man har gjort 43 stycken på 20 matcher – minst av samtliga lag i SHL.

- Jag kommer att ta till alla vapen jag kan för att vi ska göra fler mål, och vara ännu noggrannare och tydligare på träning. Vi har en del verktyg som ska göra mål.Vi kommer till de positionerna där vi ska göra mål. Det gäller att övertyga alla att vi kan göra det, säger Lundh.

Fem raka förluster

I lördags förlorade HV71 borta mot Malmö med 1–2 på straffar. Det var lagets femte raka förlust. Totalt har Jönköpingslaget sex segrar och 23 poäng, och har fem poäng ner till Mora på jumboplatsen.

Lundhs första drabbning som huvudtränare blir på torsdag borta mot Rögle. Med sig i båset får han Jonas Holmström som flyttas upp från klubbens J20-lag för att bli assisterande tränare.