Sebastian Wännström jublar efter sitt matchavgörande mål.

HV71-seger efter tre mål i sista perioden

HV71 var mållöst inför sista perioden hemma mot Malmö. Men efter en stark offensiv utdelning i tredje perioden kunde hemmalaget vinna med 3–1 och ta sin tredje raka seger.

|

Med knappt nio minuter kvar på klockan skickade HV:s nummer 73 in matchvinnande 2–1.

- Jag får ett bra pass av Joakim Andersson och jag får sikta länge. Han tar första men sedan lyckas jag slå in returen. Det var skönt, säger Wännström.

Det var också HV71 som hade de flesta och bästa chanserna inledningsvis. Men det var Malmö som gjorde målet.

Efter drygt elva minuter fick Konstantin Komarek pucken vid den högra tekningscirkeln i HV-zonen. Malmös poängkung slog till och skickade upp 1–0 bakom Felix Sandström i hemmamålet.

Vändning i sista perioden

Fullträffen i spel i numerärt överläge såg länge ut att bli matchvinnande i en match som var precis så tajt som övriga fajter de två lagen emellan den här säsongen.

Malmö vann det senaste mötet med 2–1 efter straffar och säsongens första match mot HV med 1–0 i Kinnarps arena tidigare under hösten.

Fast den här gången skulle det bli desto fler mål. Även om det dröjde för hemmalaget.

För HV71 tryckte under långa stunder ner gästerna djupt i egen zon. Men trots långa anfall, hårt tryck och bra chanser lyckades hemmalaget inte överlista Oscar Alsenfelt i Malmökassen..

Fram till tredje perioden.

Andreas Thuresson satte 1–1 i spel i numerärt överläge med elva minuter kvar. Målet gav nytt hopp åt hemmalaget som öste på framåt, framburna av ett fullsatt Kinnarps arena.

Då kom också avgörandet när Sebastian Wännström sköt segern till HV71.

"På rätt väg"

När Malmö pressade på för en kvittering satte Oscar Sundh spiken i kistan med sitt 3–1-mål.

- Det var skönt att kunna bjuda publiken på en vinst och tre poäng. Det var fullsatt och ett härligt go på läktaren. Extra skönt att vinna i dag, säger Wännström.

- Jag tycker att vi har spelat bra på slutet och stängt ned motståndaren i många matcher. Alla matcher är tajta och det vet vi om. Lyckas vi stänga ned något lag och få självförtroende så bygger det vidare till nästa match. Just nu är vi på rätt väg.

Trepoängaren innebär att Jönköpingslaget nu sätter fortsatt press på lagen på den övre halvan av tabellen.

HV71 har vunnit tre raka matcher och har på allvar börjat klättringen uppåt efter sitt tränarbyte tidigare under hösten.