Isac Brännström, HV71:s hjälte. Arkivbild
Isac Brännström, HV71:s hjälte. Arkivbild

HV71:s hjälte: "Var ett snyggt mål"

Tabellen är tajtare än på många år. Då krävs hjältar som bryter mönster. Som Isac Brännström i Gavlerinken:

ANNONS
|

Det stod 2–2 i slutet av tredje perioden när Brynäsförsvaret missade att 20-åringe Isac Brännström smög sig fram, redo att styra in gästernas segermål ifall en passning skulle hitta fram.

Och det var precis vad David Gustafssons inspel från högerkanten gjorde med bara två minuter och 14 sekunder kvar av ordinarie tid.

- Jag kände att jag fick stå väldigt fri och från kanske ingenting så blev det mål. Det var kanske inget Brynäs hade väntat sig men vi har snackat om att vi ska ta oss in på mål och framför allt bli kvar där, säger segerskytten.

ANNONS

Ljungh producerar

Markus Ljungh, som kvitterade i tredje perioden till 2– 2 och därmed bäddade för gästernas trepoängare, jobbade efter samma modell och styrde efter hård HV-press in sitt mål med bröstet.

Målet var 26-åringens tionde i Jönköpingslaget och med sammanlagt 25 gjorde poäng så här långt har Ljungh redan passerat de totalt 21 poäng i grundserien som han noterades för i Djurgården under förra säsongen.

En orsak är bytet från en mer defensiv roll i Djurgården till att vara en klart mer offensiv kraft i HV71.

Ett rollbyte som gör att det nu lyser om 26-åringen.

- Det är kul att jag har lyckats och att det flyter på. Det känns mer avslappnat i den här mer offensiva rollen än i den defensiva som jag har haft förr. Jag värvades för att vara en offensiv spelare och jag har tagit den chansen. Det är skönt. Men det gäller att fortsätta jobba så säsongen ut, säger Ljungh.

HV71 närmar sig topp sex

Torsdagens bortaseger i sexpoängsmatchen mot Brynäs gör att HV71 dels drygade ut luckan något ner till slutspelsstrecket.

ANNONS

Segern gör dessutom att HV71 nu bara är en poäng från topp sex och därmed direktplacering i kvartsfinalerna.

Å andra sidan är tabellen ett getingbo av sällan skådat slag där lagen åker hiss fram och tillbaka mellan strecken både under och mellan matcherna:

- Det är skönt att Isac kliver fram nu när det behövs. Han har avgjort sent i ett par matcher nu. Och att vi spelar om viktiga poäng hela tiden, så har det varit länge nu. Jag har inte varit med om en så här jämn tabell tidigare. Det är spännande, säger Ljungh.

Och mönsterbrytaren Brännström känner ingen press. Tvärtom. Ju jämnare tabell, desto roligare dag på jobbet:

- Jag tycker bara det är skoj att det är så här jämt och det tycker nog de flesta. Det hade varit tråkigt om det skiljde en massa poäng redan så det gäller att stämpla in varje dag för alla matcher är sexpoängsmatcher just nu. Vi som gick tungt i början behöver varje poäng vi kan få nu. Helst trepoängare. Vi vill ju till toppen.

ANNONS
TT

ANNONS