Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Tedenby jublar.

HV71 krossade Luleå: "Häftig match"

HV71 krossade Luleå med 7–1 i en viktig match i kampen om en kvartsfinalplats på tisdagskvällen. Bland matchvinnarna fanns tvåmålsskytten Mattias Tedenby och comebackande målvakten Linus Söderström. 

För en knapp vecka sedan förlorade HV71 med hela 2–8 borta mot Färjestad. Men när Luleå gästade Kinnarps arena på tisdagskvällen var det Jönköpingslaget som stod för målexplosionen. 

Segersiffrorna skrevs till 7–1 efter en stark andraperiod där bland annat fixstjärnan Mattias Tedenby svarade för två mål. 

- Det gick fort. Det var en snabb spelvändning på båda målen. Jag försöker vara spetsig där när tillfället ges och jag får chanser därifrån, säger Tedenby.

HV-forwarden gjorde först 1–0 på ett skott som letade sig in under Joel Lassinantti i Luleå-målet. Fyra sekunder senare kom 2–0 genom Bill Sweatt.

Men Tedenby var inte klar än. Efter en elegant passning av Robin Figren satte HV:s nummer 21 3–1 en bit in i mittenakten.

Stjärnan har hittat målformen

Målen var Tedenbys femtonde och sextonde den här säsongen och ett viktigt besked inför det stundande slutspelet.

- Det är gött att sätta några innan slutspelet så man vet att puckarna sitter där, säger Tedenby.

Efter två perioder stod det 4–1 på tavlan. Tjugo minuter senare hade segersiffrorna skrivits till 7–1.

- Det krävs en rejäl insats för att vinna matcher och göra bra prestationer. Det är så här vi måste fortsätta. Vi måste vilja putta in den insatsen som krävs för att vinna hockeymatcher. Den som vågar mest och sliter hårdast vinner oftast, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Guldhjälten gjorde comeback

I HV71 gjorde målvakten Linus Söderström comeback efter nästan fyra månaders skadefrånvaro.

Burväktaren har varit i USA och rehabiliterat sig för en skadad buk och en häl som spökat sedan förra säsongens slutspel då Söderström blev en stor guldhjälte för Jönköpingslaget.

Och den första perioden blev ett riktigt elddop för målvakten. Söderström stoppade då hela 21 skott. 

Till slut blev det 29 räddningar för målvakten som hyllades av fansen efter slutsignalen.

- Jättekul. Det var väldigt tufft i första perioden men vi kom upp i andra och tredje. Det var en häftig match på många sätt, säger Söderström.

HV-målvakten fick även beröm av lagkamraterna.

- Det är så sjukt kul att han är tillbaka. Han är viktig för oss. Vi vet vad han kan och vad han är kapabel till. Det är viktigt att ha honom tillbaka och att han är hel, säger Tedenby.

HV71 har nu tre raka segrar efter debaclet i Karlstad. Laget har spelat in 80 poäng och är två poäng bakom Skellefteå på den sjätte och sista kvartsfinalplatsen när två omgångar återstår.

- Det ska bli kul att spela de två sista omgångarna och sedan sätta i gång på allvar med slutspelet, säger Tedenby.