Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71 fick måljubla fyra gånger mot Växjö.

HV vann igen efter tränarbytet

HV71 fortsätter att vinna efter sitt tränarbyte. Jönköpingslaget besegrade Växjö med 4–2. En av matchvinnarna var Johan Johnsson med sitt första mål sedan återkomsten till HV.

Johan Johnsson hade väntat i 21 matcher. Men efter drygt sex minuter av rivalmötet mot Växjö behövde han inte vänta längre.

-  Det är klart att det var skönt. Det är inte så att jag känner press att jag ska vara en av dem som leder laget med mål och assist. Men det är kul. Nu på slutet har jag haft en del lägen, säger Johnsson. 

HV-forwarden snappade upp pucken i mittzonen, trampade framåt och avlossade ett skott från högerkanten som via en Växjöspelare ställde Viktor Fasth.

Målet betydde 1–0 till HV71 och Johnssons första fullträff sedan han återvände till klubben inför den här säsongen efter flera säsonger i allsvenskan.

-  Vi har spelat bra i många matcher innan också men haft lite motstuds där. Men över tid så jämnar det ut sig. I dag har vi lite medstuds, säger Johnsson.

Skaffade snabb ledning

Ja, lite medstuds var det allt för 25-åringen och hans lagkamrater i det fullsatta Kinnarps arena.

Bara 13 sekunder efter ledningsmålet var det dags att fira igen. Markus Ljungh utökade ledningen när han hamnade helt fri framför Fasth efter att gästerna slarvat i egen zon.

HV71 var visserligen bättre både mål- och spelmässigt. Men Växjö bjöd upp till match. I mitten av den andra perioden stal Brendan Shinnimin pucken från David Gustafsson och fick på ett snärtigt handledsskott som gick in via stolpen.

Men någon vändning blev det inte den här kvällen. 

I stället för 2–2 kunde hemmalagets Simon Önerud smälla in 3–1 i slutet av mittenakten. Målet var Öneruds åttonde för säsongen. Kaptenen – som missade matchen mot Rögle senaste på grund av hjärnskakning – leder därmed den interna skytteligan. 

Växjö reducerade till 2–3 genom Julius Junttila i början av den tredje men gästerna kom inte närmare än så.

Andra raka för HV71

För med bara 39 sekunder kvar på klockan satte även Anton Bengtsson sitt första mål för säsongen i tom bur till hemmafansens stora glädje i ett fullsatt Kinnarps arena.

-  Det är viktigt för dem och deras självförtroende. De sätter otrolig press på sig själv i och med att situationen har varit som den har varit. Det gynnar oss och det gynnar dem i framtiden. Sedan är det framför allt inte de killarna som ska göra mål men det är klart att det är en fördel för oss när de väl gör dem, säger HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm. 

Segern var HV71:s andra raka efter tränarbytet för en knapp vecka sedan. 

-  Segrar bygger självförtroende. Nu har vi två raka och det är något att bygga vidare på. Men vi kan inte vara nöjda med att vinna två matcher. Vi vill fortsätta trumma på och vinna, säger Johnsson. 

Men inte nog med att HV71 nu börjar krympa avståndet till laget på den övre halvan av tabellen. Trepoängaren mot Växjö var också blott den femte matchen den här säsongen som Jönköpingslaget gjort fyra eller fler mål. 

HV71 står nu på 29 inspelade poäng. Laget ligger elva i tabellen men har bara åtta poäng upp till Växjö som ligger femma.