Hovshaga första lag att slå Wic

Warberg gick på sin förs­ta nit i serien. – Det är den svåraste bortamatchen på hela säsongen, sa tränaren Andreas Wahman.

ANNONS
|

INNEBANDY

DIV 1 SÖDRA DAM Hovshaga–Warberg 5-4 (0–1, 0-1, 3-2) efter förlänging

Wics damer har hittills gått obesegrade i serien, men man har också mött lag på nedre halvan.

I går stod Hovshaga på agendan och de stretade till sig en förläning - och la även beslag på bonuspoängen genom att överlista Hanna Svensson.

– Vi leder med 3-2 och 4-3. De kvitterar när de har tagit ut målvakten med ungefär 50 sekunder kvar. Men tio sekunder tidigare hade vi läge att punktera till 5-3 i öppen kasse, men sköt utanför, sa Wahman.

Som ändå var nöjd med hur de två första perioderna såg ut.

ANNONS

Men Hovshaga är ett lurigt lag.

Och de besegrade Wic även i fjol.

– Som alla lag i serien backar de hem mot oss. Skillnaden är att det här laget är duktigt att vända spelet när de får chansen. Samtidigt hade vi tre, fyra stolpskott som lika gärna kunde ha resulterat i mål. Men jag är besviken, för vi var det bättre laget, sa Andreas Wahman.

Therese Andreasson (2), Malin Arneson och Amanda Johansson (2) var formationen som ledde Warberg målmässigt.

- Amanda gör sin helt klart bästa match. Hon var vår bästa i dag och ligger i pricinp bakom alla mål och Therese Andreasson fortsätter peta in poäng.

Nästa helg har warbergskorna spelledigt.

Därefter väntar en ny tuff motståndare - Kalmarsund.

- Alla lag har höjt oss till skyarna och sagt att vi ska springa hem serien. Men jag tycker nog Kalmarsund tagit över den stafettpinnen. De är favoriter och vi kommer få slå ur underläge.

Amanda Johansson. Får med beröm godkänt för sin insats.

ANNONS