Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Paulo De Oliveira med artistnamnet Paulinho.

Hoppas på svenskt pass och landslagsplats

Paulinho vann den allsvenska skytteligan på 20 mål och fick pris på Fotbollsgalan. Men han byter inte bort den gyllene skon mot en plats i det svenska landslaget.

Paulo José de Oliveira, med artistnamnet Paulinho, har skickat in en ansökan om medborgarskap.

- Om ansökan går igenom skulle jag uppskatta det. Det är något jag och familjen hoppas på. Det är en dröm, säger han via en tolk.

Han har bott i Sverige i omgångar sedan 2007, men kom tillbaka till Häcken 2015. Sedan dess har han varit bosatt i Göteborg.

- Jag hoppas att jag får svar inom några veckor.

Om Paulinho får medborgarskap kan han också representera landslaget – om Janne Andersson tycker att han duger. Förbundskaptenen gav ett diplomatiskt svar i frågan på måndagens presskonferens, men avfärdade inte möjligheten. Brasilianaren har hunnit bli 32 år och är inte en av de framtida landslagsanfallare han kanske tänkt sig.

Men Paulinho är högst angelägen att ta chansen om han får den.

- Jag skulle gärna spela för landslaget.

Han tycker att han har vad som krävs.

- Jag hejade mer på Sverige än på Brasilien under VM. Jag tycker att jag kan hantera svenskt fotboll bra. Därför står jag här som skyttekung så jag tror att jag har en plats i landslaget, säger han.

Det är oklart om Paulinho spelar för Häcken även nästa säsong.

- Än så länge har jag ett år kvar på kontraktet. Det jag tänker mest på nu är att åka till Brasilien på semester, säger han via en tolk.