Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Karlsson ställer in siktet för putt på sjunde hålet under lördagens spel av Nordea Masters på Hills utanför Göteborg.

Hopp för Carlsson och Karlsson på Hills

Svenskarna Johan Carlsson och Robert Karlsson har goda möjligheter att nå topp tio-placeringar på Europatourtävlingen utanför Göteborg. De ligger dock långt efter ledarduon Paul Waring och Thomas Aiken som går in i sista rundan på tolv under par.

Doldisen Johan Carlsson seglade upp i resultatlistan efter att ha gjort en runda på två under par (två avslutande birdies) i det blåsten i Mölndal utanför Göteborg. Han ligger på en delad 15:e plats, fyra under par totalt, efter tre rundor.

- Det är en positiv känsla. Två raka birdies på slutet, tre i går, säger 31-åringen från Göteborg.

Svenskarna har, i Henrik Stensons och Alex Noréns frånvaro, haft det tungt.

- Jag inbillar mig att vi är jäkligt många från Göteborg och just av den anledningen tror jag att man vill för mycket inför hemmapubliken, säger Carlsson.

Nu vill han inte sätta något resultatmål, det "ställer bara till problem".

- Men ska jag säga någonting hade det varit najs med topp tio. Vill ni ha något får det väl bli det, säger Johan Carlsson.

Karlsson upp – Blomstrand ned

En annan som avslutade bra – två birdies på de tre avslutande hålen och också fyra under par sammanlagt – är veteranen 48-årige Robert Karlsson som gör sin 599:e tävling på Europatouren.

- Det var ganska lurigt där ute i dag, med några rejäla skurar också. Men det gick bra, säger Karlsson.

Svensken som publiken har satt sitt hopp till i två dagar är Christofer Blomstrand som slog till med en förstarunda på 65 slag, fem under par, och var den ende som egentligen kunde utmana toppen.

Blomstrand sade att han kände sig trött mentalt. På tredje dagen sjönk han som en sten med fem över par.

Det var inte händelselöst på Hills golfbana.

Waring och Aiken i ledning

En annan som sjönk genom resultatlistan var fredagens ledare Scott Jamieson som, precis som Blomstrand, gick tredje rundan på fem över par. I stället får engelsmannen Paul Waring gå ut med sydafrikanen Thomas Aiken i ledarboll under söndagen.

- Jag är nöjd. Jag spelade så bra jag kunde i dag, säger Aiken som gjorde tre under par.

Paul Waring tappade ett slag på sista hålet och gjorde ett under par.

- Det är jag lite besviken över, men jag ser fram emot i morgon, säger Waring.

Fredrik Jacobson blandar och ger. På fredagen gjorde han en superrunda med fem under par. Lördagen inledde han med en dubbelbogey och slutade till sist på ett över par, vilket innebär två under par totalt.