Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sebastian Holmén har kallats in i Janne Anderssons VM-kvaltrupp. Arkivbild.

Holmén in i truppen efter ny VM-kvalskada

Jimmy Durmaz och Christoffer Nyman är skadade och lämnade i förra veckan återbud till VM-kvalet. Inför avgörandet mot Luxemburg och Nederländerna får mittbacken Pontus Jansson stanna hemma i Leeds.

Jansson fick en kraftig smäll mot axeln i söndagens match mot Sheffield Wednesday i engelska andraligan. Smällen tog så illa att han måste avstå lördagens och tisdagens två sista VM-kvalmatcher.

- Vidare undersökningar visade att det är en kraftig smäll. Det var mycket våld mot axeln, säger Andersson på dagens presskonferens i Stockholm.

I all hast kallas Sebastian Holmén in från Dynamo Moskva.

- Sebastian ansluter i kväll. Vi har följt honom noga. Han har spelat många minuter och gjort det väldigt bra, säger Andersson.

Jansson spelade VM-kvalet mot Vitryssland i mars och gjorde innan dess ett kort inhopp i förlusten mot Frankrike i Paris i november.

Bakom Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf ses han som tredjealternativet som mittback.

Ludwig Augustinsson, numera förstavalet som vänsterback, spelade inte för Werder Bremen i helgens Bundesligamatch mot Hamburg, men enligt Andersson ska det inte vara någon större fara.

- "Ludde" fick en smäll på ett ledband i knäet i förra veckan. Han har blivit bättre och bättre, men han var inte 100 procent för att spela. Vi hoppas och tror att han kan vara i full gång den här veckan. Han har i alla fall inte blivit sämre.

Albin Ekdal är tillbaka efter de senaste skadebesvären och spelade 74 minuter för Hamburg i helgen.