Helsingborgs Charlie Weberg och Falkenbergs Edi Sylisufaj kämpar om bollen i en krampaktig allsvensk match som slutade 1–1.
Helsingborgs Charlie Weberg och Falkenbergs Edi Sylisufaj kämpar om bollen i en krampaktig allsvensk match som slutade 1–1.

Holgersson: ”Roligt om fansen stöttade oss”

Helsingborg har nu åtta raka matcher utan seger – och efter 1–1 hemma mot tabelljumbon Falkenberg ropade fansen efter tränaren Per-Ola Ljungs avgång.

ANNONS
|

Högerbacken är vikarierande lagkapten i Andreas Granqvists frånvaro. Samtidigt har HIF en tuff tillvaro i allsvenskan.

Laget har inte vunnit sedan i omgång tre, och trots möten med jumbon Falkenberg och nästjumbon AFC Eskilstuna i de två senaste matcherna har det inte blivit mer än två poäng.

Därmed kämpar HIF kvar i bottenskiktet av tabellen – utan att lyckas skaka av konkurrenterna under sig.

- Oavgjort känns som en förlust, säger Markus Holgersson efter 1–1 på Olympia.

ANNONS

Ljung: ”Ett fritt land”

Helsingborg fick en mardrömsstart, trots en pigg inledning spelmässigt. Nsima Peter kunde peta in 1–0 från nära håll efter en inkastvariant redan i minut tolv.

Därefter jagade HIF kvittering, och först efter en dryg timmes spel kunde fjolårets skyttekung i superettan, Andri Bjarnason, sätta pannan på bollen som betydde kvittering – och oavgjort resultat.

Efter slutsignalen gick HIF-spelarna med sänkta huvuden –medan delar av hemmaklacken skanderade efter tränaren Per-Ola Ljungs avgång.

- Det är inte första gången, det är inget konstigt med det. Det är ett fritt land, säger Ljung.

”De bara buade ut oss”

Markus Holgersson hörde också avgångskravet.

- Det hade varit roligt om fansen stöttade oss. Vi försökte ändå gå bort dit, men då bara buade de ut oss, säger han.

TT: Vad tycker du om det?

- När vi ändå kommer fram dit kan jag tycka att vi kan få någon form av stöttning. Jag vet inte om de tycker att vi ska kriga mer eller om de vill se en annan spelidé, men just nu är vi inte helt i fas. Ändå får vi ett 1–1-resultat och det är de missnöjda med.

ANNONS

Även Falkenberg är inne i en djup formsvacka, och har inte vunnit sedan premiärmatchen mot Örebro.

Tränaren Hans Eklund var förhållandevis nöjd med poängen – men desto mindre med spelet.

- Sett över hela matchen lyckas vi inte spela oss fram till särskilt farliga målchanser, det är jag missnöjd med, säger han.

TT

ANNONS