Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den kanadensiska ishockeylegendaren Hayley Wickenheiser ser inte bara fördelar med ett gemensamt koreanskt damlag i OS. Arkivbild.

Hockeylegendar ifrågasätter koreanskt lag

Den tidigare ishockeystjärnan Hayley Wickenheiser ifrågasätter planerna på ett gemensamt koreanskt damhockeylag i OS nästa månad.

Kanadensiskan, som sitter med i de aktivas råd i Internationella olympiska kommittén, är inte negativ till själva konceptet. Men det finns andra aspekter, säger hon.

- Ur ett perspektiv gällande världsfreden är det fantastiskt om de två länderna kan mäkla fred genom de här samtalen och med hjälp av ett gemensamt lag, säger Hayley Wickenheiser till insidethegames.biz.

- Min enda invändning är att Sydkoreas damlag tvingas till den här förändringen i sista minuten, samtidigt som man inte kräver samma sak från deras herrlag.

Tolv nordkoreanska spelare kommer att ingå i hockeytruppen på totalt 35 spelare. Av dessa får 22 spelare anmälas till varje match, där laget kommer att spela under en flagga som representerar det enade Korea. Minst tre nordkoreanskor ska ingå i varje matchtrupp.