Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HKV-tränaren Hasse Karlsson fick se sitt lag förlora mot Hallby i två raka matcher. Bild: KRISTER ANDERSSON
HKV-tränaren Hasse Karlsson fick se sitt lag förlora mot Hallby i två raka matcher. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg åkte på ny förlust mot Hallby

Andra förlusten på fyra dagar - mot samma motståndare. Hallby har växt ut till ett mardrömsmotstånd för HK Varberg.
- Vi tvingas till lite tekniska fel och då är de duktiga på att kontra, säger HKV-tränaren Hasse Karlsson.

I onsdags blev det en knapp förlust för HK Varberg mot bottenkonkurrenten Hallby. Proceduren upprepade sig under lördagen när Hallby vann med 31-27 (17-13) i Jönköping.

Matchen hann knappt börja innan det smällde. Hampus Dahlgren, HKV:s vänstersexa, smällde ihop med Hallbys Andreas Söderman huvud mot huvud i hög fart vid straffkastlinjen. Båda blev liggande på golvet efter kollisionen, men de kunde lyckligtvis resa sig upp och gå av planen för egen maskin en stund senare.

Varberg började annars bäst och ledde med 9-5 efter halva första halvlek. Arturs Kugis stod för flera fina räddningar mellan stolparna.

– Vi hade ett bra anfallsspel - där vi gick på med det vi pratade om inför matchen - samtidigt som vi stod bra bakåt. Vi började väldigt förtroendeingivande, säger HKV-tränaren Hasse Karlsson.

Efter första kvarten började Hallby äta sig in i matchen. När Varberg tog timeout med 23:34 på klockan ledde hallänningarna fortfarande med 12-11, men sedan vände Hallby med tre raka mål till 14-12. Resultatet i halvtid skrevs till 17-13 efter att hemmalaget kontrat in ett mål i slutsekunderna.

– Vi får ett par utvisningar, de får komma igen och vi börjar stressa. Vi tappar självförtroende. Vi pratar om det i halvtid och och försöker komma in i det andra och är ganska nära, säger Hasse Karlsson.

Varberg knaprade in till 25-24 med tolv minuter kvar och fick chansen att gå ikapp till 25-25. Men då kastade Karls Toom bort bollen när han försökte hitta in till Armi Pärt på linjen. Hallby drog ifrån till 27-24.

– Vi kommer till en del viktiga lägen som vi inte riktigt utnyttjar. Det går lite tungt och då får man inte det här medflytet som vi behöver, säger Hasse Karlsson.

Andreas Söderman i Hallby fick syna det röda kortet i slutminuterna efter att ha svingat med högerarmen och träffat Morten Damgaard i halsen.

Med 1:40 kvar på klockan var det upprört i HK Varberg på nytt när Hallby fick straff vid ställningen 29-27. Domarna tyckte att HKV:s högersexa Johan Szybanow täckte innanför.

– Från min position såg det ut som en klockren stürmerfoul, säger Hasse Karlsson - och reprisbilderna gav honom rätt. Szybanow täckte aldrig innanför.

Men straff blev det och mål blev det till 30-27. Det blev spiken i kistan för HK Varberg som alltjämt ligger sist i Handbollsligan.

Lär mer om Falkenbergs FF här