Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Detroits center Andreas Athanasiou sätter den avgörande straffen mot New York Rangers Henrik Lundqvist. "När han kom så nära så gick jag ner med mitt knä. Jag tror att jag låste min position där lite, så jag måste ha lite mer tålamod", säger Lundqvist till journalister om straffen.

Historisk Lundqvist i straffdrama

New York Rangers svenska målvaktsstjärna Henrik Lundqvist fortsätter att skriva in sig i NHL:s historieböcker. Men inte heller i mötet mot Detroit räckte en fin insats hela vägen.

Det blev till slut en snöplig strafförlust för Rangers i mötet mot Detroit på bortaplan. New York-lagets motgångar fortsätter med den sjätte förlusten i rad, vilket är den längsta förlustsviten den här säsongen för laget.

Men New York-laget bjöd upp till kamp, och Rangers Pavel Butjnevitj gjorde både första och sista målet i matchen som slutade 2–2.

"Kul match att spela"

Detroit matade skott på Lundqvist, som stod pall för 43 av 45 som gick på mål. Efter mållös förlängning stod Detroits Andreas Athanasious, som gjorde 2–1-målet i den tredje perioden, som matchvinnare efter att ha varit den enda som satt sin straff.

- Jag försökte att kämpa så hårt jag kunde. Det hände mycket, så det var en kul match att spela, säger Lundqvist till journalister efter matchen.

Han säger att det är viktigt att försöka att sätta bra vanor inför nästa säsong, speciellt för lagets unga orutinerade spelare, och nämner hanterandet av pucken som ett förbättringsområde.

Zibanejad missade

Rangers svenske forward Mika Zibanejad var en av dem som missade straff.

- Vi kom så klart tillbaka och tog en poäng, men jag börjar bli riktigt less på att stå här och prata om hur nära vi är. Men vi lyckas inte hitta något sätt att vinna på, och det börjar bli svårare att ta med oss det positiva från matcherna, säger han efter matchen till klubbens sajt.

Henrik Lundqvist blev i och med matchen den tredje målvakten i ligans historia som står 850 matcher för en och samma klubb.