Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Het start på U19-EM i Israel

Sveriges F19-landslag är på plats i Israel. I 30-gradig värme väntar premiär mot hemmanationen. – Det går åt mängder med vatten, säger förbundskaptenen Calle Barrling.

U21-landslagets EM-guld har knappats undgått någon. Nu är det dags för nästa ungdomsgeneration att försvara Sveriges färger utomlands.

F19-landslaget, under ledning av Calle Barrling, reste i helgen till Israel. EM spelas under en stekande israelisk sol som förutom några droppar svett också frambringar goda minnen hos den svenska förbundskaptenen.

– När vi vann guld i Turkiet i motsvarande turnering 2012 var det 44 grader ibland. Visst är det varmt men det känns inte för hett, säger han och fortsätter.

– Vi tränar på kvällen och är inte ute i solen mer än tre kvart om dagen.

Sveriges lag är väl sammansvetsat. Den 15 juli blir den 54:e dagen sedan i augusti som truppen är samlad.

– Tjejerna är trygga med varandra och då blir de inte så nervösa. Men det är klart att det är en viss anspänning när det är ett mästerskap, säger förbundskaptenen.

Även om EM-arrangören inte är någon stormakt inom fotbollen är det en rejäl satsning som föreligger turneringen. Sedan det blev klart att landet fick turneringen har F19-spelarna gått i skola, tränat och spelat tillsammans i en akademi.

– Den här satsningen blir en sorts start på damfotbollen här nere, säger Calle Barrling.

Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist och Hovås/Billdals Maja Göthberg är med på resan. Med bara timmar kvar till premiären är de högaktuella för en startplats.

– De är jätteduktiga och verkligen med och konkurrerar, säger Calle Barrling.

– Det gäller att vi kan attackera deras backlinje. Rebecka och Maja är båda duktiga attackspelare som är användbara en sån här match.

Lär mer om Falkenbergs FF här