Helsingborgs Andri Runar Bjarnason blev en av målskyttarna för Helsingborg mot Gefle.

Helsingborg studsade tillbaka efter skrällen

|

Helsingborg åkte skrällartat ur Svenska cupen efter förlust mot Eskilsminne. Då studsade serieledaren i superettan tillbaka när seriejumbon Gefle kom på besök till Olympia. Helsingborg tog sin sjunde raka seger i seriespelet, 3–0.

Skåningarna gick upp i en 2–0-ledning redan i första halvlek efter mål av Andri Runar Bjarnason och ett självmål från bortalaget.

Charlie Weberg stängde sedan matchen i den 62:a minuten. Nu ligger Helsingborg sex poäng före tvåan i tabellen – Falkenberg – men med en match mer spelad. Gefle ligger sist i tabellen med 14 poäng.