Victor Hedman sätter den avgörande straffen bakom Los Angeles målvakt Jack Campbell.

Hedman fixade 100:e poängen

Efter sin nionde raka NHL-seger blev Tampa Bay första lag över 100 poäng under säsongen. Bakom milstolpen låg Victor Hedman, som satte den avgörande straffen till 4–3 mot Los Angeles.

|

Tampa Bay såg länge ut att ha den svängiga matchen under kontroll, men på knappt sex minuter i tredje perioden blev 2–0 till 2–3 och hemmalaget var skakat. Då klev JT Miller och Steven Stamkos fram och på en kontring kunde Miller kvittera på pass från Stamkos.

- När man leder med två vill man stänga matchen i tredje perioden. Men de gjorde det bra, de fortsatte att trycka på och fick utdelning, säger Hedman till nhl.com.

- Men vi ger oss aldrig. Nio raka segrar, det får man inte bara genom tur. Jag är så glad att vi kunde förlänga sviten.

Förlängningen blev mållös, och det krävdes fyra omgångar i straffavgörandet innan Victor Hedman med ett handledsskott kunde sätta avgörande 4–3.

Efter tre raka förluster vann Vancouver igen, nu med 4–0 över Anaheim. Målvakten Jacob Markström räddade 29 skott och höll nollan för första gången den här säsongen.

Bo Horvat gjorde två av målen och den svenske succérookien Elias Pettersson svarade för två assist.

Anaheims försvar är ett av de sämsta i ligan och Pettersson har uppmanats att skjuta mer och passa mindre.

- Ibland kanske jag ska vara mer självisk men spelet går snabbt och jag letar alltid passningar. Jag ser mig själv mer som en passningsläggare än som skytt, säger Pettersson till Vancouver Sun.

Vancouver är nu fyra poäng efter Minnesota och fem efter Anaheim i kampen om den andra wildcardplatsen till slutspelet.