Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Måns Hedberg. Arkivbild.

Hedberg och Jakobsen sist in i OS-truppen

Sveriges trupp till OS i Pyeongchang är komplett. Snowboardåkaren Måns Hedberg och slalomspecialisten Kristoffer Jakobsen fick de två sista platserna. Totalt åker 110 blågula idrottare till Sydkorea.

För tio månader sedan bröt snowboardåkaren Måns Hedberg nacken. På fredagen fick han en av de två sista platserna i den svenska OS-truppen till Pyeongchang.

Efter olyckan i en inbjudningstävling i Italien i slutet av mars plockades ben från höften och opererades in via halsen. Sju månader efter operationen tävlade Hedberg igen.

Bekymren var dock inte över. I jakten på en OS-start skadade Hedberg hälen och det var oklart om hans resultat skulle räcka för att övertyga Sveriges olympiska kommitté SOK om att han var värd en plats i truppen.

Det gick vägen.

"Måns Hedberg har gjort en remarkabel comeback. Trots att han dragits med en hälskada har han redan varit topp tio i världscupen den här säsongen", skriver SOK i ett pressmeddelande.

Hedberg gör snowboardkollegan Niklas Mattsson sällskap i OS-truppen och duon kommer att tävla i både slopestyle och den nya grenen big air. Däremot kommer inte Sven Thorgren att kunna delta på grund av sin nyckelbensskada och han stryks därmed från truppen.

Kristoffer Jakobsen är främst uttagen som reserv i lagtävlingen som avslutar den alpina delen av spelen.

Tidigare på dagen tog ishockeyherrarnas förbundskapten Rikard Grönborg ut de två sista spelarna till Tre Kronor: John Norman och Patrik Zackrisson.

OS-truppen anmäls på lördagen och inga fler uttagningar är planerade.