Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Hector blev nia i världscuppremiären i Sölden.

Hector tappade fokus och placeringar

Sara Hector slog ut med armarna. Några dåliga svängar i andra åket förstörde världscuppremiären. Den 25-åriga svenskan föll från fjärde till nionde plats i storslalomtävlingen i Sölden.

Sara Hector skaffade sig slagläge i världscuppremiären i storslalom när hon körde in som fyra i första åket. I det andra halkade hon ned i några svängar i den svårhanterliga och närmast ökända branten i Sölden och i målfållan slog hon besviket ut med armarna.

Till slut blev det en niondeplats, 1,55 sekunder bakom segraren Viktoria Rebensburg, Tyskland.

- Jag får ta med mig det som var bra och utvärdera det jag skulle gjort bättre. Jag vet inte vad som hände när jag blev passiv, säger Hector till Radiosporten.

Hector slog igenom på allvar i december 2014 när hon blev tvåa i Åre och vann i Kühtai, Österrike, men skadade knäet ett år senare. Sedan comebacken i januari i år har hon som bäst en sjätteplats i världscupen och i VM i S:t Moritz i februari körde hon precis som i Sölden in som nia.

"Bara wow"

Estelle Alphand slutade på 14:e plats i sin första världscuptävling för Sverige, 31 hundradelar bakom Hector. Det var 22-åringens bästa resultat hittills i världscupen.

Alphand hade det högsta startnumret, 53, av samtliga åkare som kvalade in till andra åket.

- Det är bara wow. Jag är jätteglad och jättestolt över mig själv. Att starta så långt ner var svårt men jag tog det lugnt och försökte åka som jag kan göra, säger hon till Radiosporten.

Estelle Alphand är dotter till den franske förre alpinstjärnan Luc Alphand och hans svenska fru Anna-Karin och har tidigare tävlat för Frankrike.

Slalomspecialisten Frida Hansdotter gjorde ett starkt förstaåk men tappade från 13:e till 21:a plats i det andra.

Veteranen Maria Pietilä Holmner avstod tävlingen på grund av ryggproblem.

Tufft för USA

Det blev ingen rolig premiär för USA. Lindsey Vonn, som har nio segrar upp till Ingemar Stenmarks rekord (86), körde ur i första åket och Mikaela Shiffrin gjorde en jättemiss i det andra. Shiffrin låg tvåa efter första åket men föll till femte plats.

Tvåan Tessa Worley, Frankrike, och trean Manuela Mölgg, Italien, gjorde Rebensburg sällskap på prispallen.