Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Hector i fredagens storslalom i Lienz, Österrike.

Hector körde upp sig från botten

Sara Hector var sist in till det andra åket men väl där var hon snabbast. 25-åringen slutade på 14:e plats vid världscuptävlingen i storslalom i Lienz som Federica Brignone, Italien, överraskande vann.

Frida Hansdotter, 32, och Estelle Alphand, 22, gjorde stor succé i torsdagens världscupslalom när de slutade trea respektive femma i österrikiska Lienz. Alphand, som har svensk mamma och fransk pappa, var snabbast av alla i det andra åket.

Det blev ingen lika stor blågul framgång i fredagens storslalom, men väl en svensk som var snabbast när det skulle avgöras.

Sara Hector, 25, tog sig vidare från det första åket som 30:e och sista åkare men slutade på en 14:e plats efter bästa tid av alla i andra åket. Estelle Alphand var på 20:e plats efter första åket och lyfte sig till en slutlig 15:e plats.

Hector, som var fem hundradelar från att inte ens få köra det andra åket, bytte i princip plats med Hansdotter i den slutgiltiga resultatlistan. Slalomspecialisten Hansdotter låg på 16:e plats efter första åket men slutade på 29:e.

Tyskan Viktoria Rebensburg ledde tävlingen före världscupledande Mikaela Shiffrin, USA, inför det andra åket. Men det var italienskan Federica Brignone som vann.

Brignone körde upp sig från fjärdeplatsen i det första åket och var fyra hundradelar före Rebensburg och åtta hundradelar före Shiffrin i mål. Sara Hector var över en och en halv sekund från pallen.

De övriga svenskorna Magdalena Fjällström (på 43:e plats) och Ylva Stålnacke (44:a) kvalificerade sig inte till det andra åket.