Sara Hector trivdes att vara i Åre. Men tävla fick hon inte göra. Arkivbild.
Sara Hector trivdes att vara i Åre. Men tävla fick hon inte göra. Arkivbild.

Hector fick lämna Åre utan att tävla

Sara Hector fick vänta till sista dagen för att tävla. Men hon fick vänta förgäves. Ingen storslalom innebar inget tävlande i världscupsfinalen för Sara Hector.

ANNONS
|

De kraftiga vindbyarna tvingade arrangörerna att ställa in damernas storslalom, likaså herrarnas slalom.

Med andra ord blev till slut Sara Hectors Årevistelse tävlingslös.

- Det hade kanske blivit orättvisa tävlingar men det var inte farligt att köra. Jag körde något träningsåk och det var magiskt i backen. Men det hade varit tråkigt om någon fått megamotvind, det gör ju sekunder. Det hade varit tråkigt om det blev lotto av det, för det ska det ju inte vara på tävling.

ANNONS

Sara Hector är besviken men vet samtidigt vad det handlar om. Hon har stått där i en världscupsfinal förr och fått se sin efterlängtade start ställas in av anledningar hon, eller någon annan för den delen, inte kan kontrollera.

- That's life. Det är en utomhussport.

TT: Vad tar du med dig från Åre nu när det inte blev något tävlande?

- Jag gillar ju att vara i Åre. Det är mysigt och alltid härligt. Jag tycker om det även om vädret inte alltid är med. Det kan svänga här.

Frida Hansdotter, som dock redan har hunnit plocka hem både en slalompallplats och en lagtävlingsseger under veckan, tyckte också det var tråkigt att det blev inställt.

- Man har ju ändå laddat för hela den här helgen så det är tråkigt. Sedan har jag ju laddat för den här tävlingen lite extra då storslalomen gått så bra, säger Hansdotter.

ANNONS
TT

ANNONS