Rodrygo och Federico Valverde firar Real Madrids 2–1-mål.
Rodrygo och Federico Valverde firar Real Madrids 2–1-mål. Bild: Pablo Garcia/AP/TT

Real Madrid förlänger segersviten

Real Madrid besegrade Real Betis med 2–1. Real Madrid toppar nu La Liga på full pott efter fyra omgångar.

De enda lagen med full pott efter tre La Liga-omgångar, Real Madrid och Real Betis, ställdes mot varandra i omgång fyra. Matchen var Real Madrids första hemmamatch den här säsongen på grund av renovering av Santiago Bernabéu. Arenan väntas dock vara helt färdigrenoverad först i början av 2023.

Det var också det vitklädda hemmalaget som började matchen bäst.

Brasilianaren Vinícius Júnior lyfte vackert in 1–0, efter en djupledsboll signerad David Alaba, redan i den 9:e minuten.

Real Betis kom dock tillbaka. Redan i den 17:e minuten kvitterade laget genom sin offensiva kreatör Sergio Canales. Den 31-åriga spanjorens halvvolley-avslut letade sig in mellan Thibaut Courtois ben i Real-målet. Den tidigare Real Madrid-spelaren valde dock att inte fira målet.

I andra halvlek visade Real Madrids tränare Carlo Ancelotti prov på fingertoppskänsla. Italienaren bytte in uruguayanen Federico Valverde i den 63:e minuten. En minut senare satte Rodrygo 2–1 till Real Madrid. Assist? Just det, Valverde.