Andreas Johnsson firar sitt andra mål för kvällen.

Hattrick av Johnsson: Vad är det som händer?

Andreas Johnsson mer än fördubblade sin målskörd för säsongen när han satte hälften av Torontos mål mot Philadelphia. NHL-mötet slutade 6–0 till kanadensarna. Nu hoppas svensken att målskyttet lossnar.

|

Svensken inledde målregnet genom att ösa in 1–0 redan i femte minuten. Och en och en halv minut senare bröt han Philadelphia, gled fram och tryckte in 2–0 helt på egen hand.

Patrick Marleau fyllde på med 3–0, och sedan gjorde Johnsson en ny brytning och kunde oassisterad fullborda ett hattrick med mindre än 13 minuter spelade.

Svårt att förklara

- Det kändes overkligt, säger svensken i en intervju som lagts upp på Youtube efter matchen.

- Det är svårt att förklara – första målet, andra målet, plötsligt tredje målet. Jag bara: Vad är det som händer?

Slutresultatet fastställdes sedan via mål av Josh Leivo och John Tavares i andra perioden.

Totalt är Gävlesonen Andreas Johnsson nu uppe i fem mål under NHL-säsongen. Efter hattricket hoppas han att poängplockandet ska få fart.

- De senaste matcherna har jag haft chanser men missat typ allt, säger han.

- Så känslan att jag kan göra en dragning och sätta den stärker mitt självförtroende.

Mål direkt

En annan svensk i målform är Erik Karlsson i Vegas. I matchen mot San Jose nätade han efter bara 14 sekunder. Karlsson höll sig framme och fick in en målvaktsretur via sitt klubbskaft. Sedan rann det på för Vegas, som vann med 6–0.

Elias Pettersson hjälpte sitt Vancouver att bryta lagets dystra förlustsvit – åtta matcher i rad utan seger. Mot Los Angeles vände det. I mitten av tredje perioden snappade Elias Petterson upp en slarvig Los Angeles-passning vid offensiv blålinje, tog några snabba skär och satte in pucken med ett distinkt dragskott – otagbart för Calvin Petersen i Los Angeles-kassen.

Målet, Petterssons trettonde denna säsong, betydde 3–2 till Vancouver, som till slut vann med 4–2.