Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Omarsson jublar efter hans andra mål under lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och IF Brommapojkarna på Gamla Ullevi i Göteborg. Han gjorde hattrick i matchen.

Hattrick av Blåvitts Omarsson: "Viktigt"

IFK Göteborg höll på att göra samma misstag som i senaste förlusten. I stället bjöd man på en straffräddning och ett hattrick av Elias Omarsson i 3–0-segern mot Brommapojkarna.

Han inledde målskyttet i den 20:e minuten när Vajebah Sakor tog emot bollen, vände, höll undan och passade Omarsson som slog in bollen i nät.

- Vi har övat på det. Vi behöver alltid en spelare vid första stolpen, säger målskytten.

Senaste matchen förlorade Blåvitt mot bottenlaget Sirius, då laget tappade en 2–0-ledning till förlust med 2–3 efter att ha dragit på sig två straffar.

För att bromsa resan mot kvalstrecket fick samma poängtapp inte ske mot ett annat bottenlag.

Men under den andra halvleken såg historien faktiskt ut att upprepa sig.

"Hjärnspöken"

I den 63:e matchminuten dömde domaren straff för BP efter att Kristopher Da Graca dragit ned Philip Hellqvist.

- Där kändes det jobbigt i det läget, med tanke på vad vi var med om förra matchen och vi fick lite hjärnspöken. Som tur är har "Dalle" tränat straffar ordentligt hela veckan, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi efter matchen.

Markus Gustafsson gick fram och slog straffen åt höger, men målvakten Erik Dahlin läste den och räddade. Fortsättningsvis var BP inte alls ofarligt, men fick se sig besegrat. Med fem minuter kvar fortsatte den 23-årlige islänningen sin målshow när han gjorde 2–0, också det på ett inspel. Minuter senare gjorde matchhjälten även 3–0.

- Det är mitt första hattrick i allsvenskan. Det var väldigt kul, men desto mer viktigt var att vi behövde tre poäng i den situation vi befinner oss i nu, säger han.

Säljrykten florerar

Han har nu gjort totalt åtta mål i årets allsvenska och är i särklass lagets bäste målskytt. Under veckan har det dock ryktats om att han är på väg bort från klubben.

Men det är ingenting han fokuserar på.

- Nej, helt ärligt har jag inte hört något. Några visade mig artiklar på nätet, men jag vet inte. Just nu fokuserar jag bara på att gå på träningar, spela matcher och göra mitt bästa. Det är det enda som spelar någon roll. Det som sker, det sker, säger han.

Vinsten innebär att IFK Göteborg spelat upp sig på säker mark i allsvenskan. Brommapojkarna ligger kvar på nedflyttningsplats med tio ihopspelade poäng.