Hasse är hetast av herrarna

Hans-Erik Månsson håller fortfarande. 33-åringen gör fortfarande flest mål i kommunen. Men han hade gärna velat kvala i höst.

ANNONS
|

Väröbacka Gifs Hasse Månsson gör i år sin 19:e säsong i ett A-lag. Redan 2001 gjorde han något kort inhopp.

– Det räknas väl knappt, men året efter var jag ordinarie, minns Hasse.

Hasse värvades till Gif och stannade ett par år innan Bois hörde av sig. De tre senaste åren innan Hasse vände hem spelade han med Tvååkers IF (2013-15).

– Jag har aldrig ångrat mina val. Jag har gjort det som passat mig bäst just då.

Väröbacka Gif började säsongen halvdant i division 4. Hasse själv inledde säsongen målmässigt bättre. Nio mål kom under de sju första matcherna.

ANNONS

Bara Astrio samlade fler poäng under hösten. Väröbacka förlorade bara två matcher efter semestern (derbyt mot Bua och Väröbacka).

Men det räckte aldrig så långt som till kval.

– Det hade varit kul att se hur långt vi räckt till i Väröbacka i ett division 3-kval.

Är fotboll lika kul?

– Ja, det är det ju. Det är fortfarande lika kul att spela matcher, även om det inte är lika kul alltid med träningarna. Det är inte som när man var 25.

Det är fortfarande vänsterfoten som regerar. Många minns Hasse precist placerade hörnor under Bois-eran, då han ofta agerade ytterback. Den var på den tiden Bois hade hörnor som ett av de vassaste vapnen i verktygslådan.

De offensiva kvaliteterna måste väga över. Under de tre senaste åren i Väröbacka har Hasse levererat 66 mål på 64 matcher.

– Jag gjorde något med huvudet också mot Bua.

Hasse jobbar på Varberg Energi. Det är många nybyggen som ska kopplas in på elnätet. Just den här veckan är han hemma med barnen, ett och tre år. Han och frugan varvar föräldradagarna.

Han medger att det är lite svårt att hitta på sysselsättning.

– Vi får se vad dagen bjuder på.

ANNONS

Hans-Eric Månsson bor på Trönningenäs. Området har blivit som ett litet reseservat för gamla Boisbackar. Här bor även Anders Carlsson och Fredrik Björk.

Hallandsfyran hade ett starkt fäste i Varberg i år. Fem lag av tolv var från kommunen. Nu förskjuts tyngdpunkten ännu mer norrut.

Lerkil, Åsa, Kungsbacka spelar fyran nästa år. Det innebär kortare resor för pappor som vill fortsätta spela boll.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Född: 11 augusti 1986.

Klubbar: Väröbacka Gif (2001-04), Varbergs Gif (2005-06), Varbergs Bois (2007-12), Tvååkers IF (2013-15), Väröbacka Gif (2016-).

ANNONS