Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mattias Hargin susar fram mot en tredjeplats.

Hargin på pallen i premiären

Formen har varit ett frågetecken och materialet har krånglat. Men ett sent pjäxval ordnade en efterlängtad tredjeplats i slalompremiären.

När Mattias Hargin skulle samla ihop sina saker på söndagsmorgonen stod två par pjäxor och väntade. Huddingeåkaren hade skjutit upp beslutet till sista minuten, gjorde sitt val – och tog en något oväntad pallplats i slalompremiären i Levi.

- Det var servicemännen som tyckte att jag skulle byta till ett äldre par pjäxor som jag kört på tidigare, berättar han.

- Jag vågade inte riktigt bestämma mig i går, utan tänkte gå på känsla när jag vaknade. Jag kollade... och det blev rätt.

Mattias Hargin har visserligen varit bland de tio bästa nästan varje gång han åkt världscupslalom i Levi. Den branta backen i den finländska orten passar honom.

Frågan var bara hur åkformen är.

- Lite upp och ned, sade 32-åringen själv inför dagens tävling.

Skön revansch

Men det hade ändå känts bättre på träningen de senaste dagarna, berättar Hargin. Och med ett något äldre par pjäxor stämde allt plötsligt. Svensken var tolva efter första åket, men näst snabbast i det andra och körde upp sig till karriärens sjunde pallplats hittills.

En skön revansch inte minst för den missade VM-medaljen i St Moritz förra vintern, där Hargin var på väg mot pallen när en urkörning förstörde allt.

- (skratt) Ja, och för andra tävlingar. Kul att se att det gick så pass snabbt i dag, säger han.

- I slutänden tänkte jag att det inte gjorde så mycket om det skulle bli en fjärdeplats, för jag var redan glad. Men när jag väl fick kliva upp var det extremt skönt. Det betyder rätt mycket, man får självförtroende och kan slappna av lite nu.

Snöpligt för Myhrer

Just fjärdeplatsen var annars ytterst nära att bli ett faktum när lagkompisen André Myhrer (femma i första åket) kastade sig ner för den branta backen. Myhrer var på väg mot en kanontid som hade petat ner åtminstone Hargin från pallen, men körde snöpligt ur bara ett par portar från slutet.

- Det är surt. Men det kunde ha varit värre. Jag kunde ha varit långt efter också, säger Myhrer, lagom besviket.

- Jag tror att jag åker lite för fort, faktiskt. Det såg lugnt ut, men jag fick en jävla bra fart ut på flacken och hinner inte riktigt lägga om skidorna.

Även ledaren från det första åket, britten Dave Ryding, körde ur i det andra. I stället vann tysken Felix Neureuther, 37 hundradelar före norrmannen Henrik Kristoffersen och 45 hundradelar före Hargin.