Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kristoffer Jakobsen bröt storslalomen och hamnade på sjukstugan.

Happy Town inget för Jakobsen

Happy Town låter ju trevligt. Det är det inte. Den olympier som varit där vill till varje pris slippa återvända. Det är där de sjuka hamnar på isolering.

OS-debutanten fick sveda i halsen några dagar innan storslalomen. En ond hals bör definitivt inte ignoreras.

Det tycker även Jakobsen så här i efterhand. Han lärde sig den hårda vägen, via deportationen till Happy Town, olympiernas avlägset placerade sjukstuga.

- Jag försökte bortse från halsen och förbereda mig som vanligt, men man kanske ska ta det på allvar när man börjar känna något. Det var riktigt kallt tidigt på morgonen när jag skulle träna och det kanske inte var en så bra idé att köra. Jag borde ha vilat någon dag.

Det gjorde han inte men ställde likväl upp i storslalomen bara för att tvingas bryta. Sedan bar det av till två nätter i en lägenhet i Happy Town.

Internetuppkopplingen var svajig och utbudet av tv-kanaler att välja mellan var heller inte toppen. Men allra värst var kylan.

- Det var hemskt. Jag fick kura ihop mig som en boll och då gick det till slut att somna, men man vaknade då och då och jag sov nog bara fyra timmar. Inte det bästa när man är förkyld och vill bli frisk, säger 23-åringen.

Nu laddar han för torsdagens slalom.

- Jag mår mycket bättre. Jag är fortfarande förkyld, men jag hade grym "power" i backen i dag. Jag blev imponerad av mig själv. Helt plötsligt fungerade allt.