Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter, femma i VM-slalomen.

Hansdotter väntar med framtidsbeslut

Anna Swenn-Larsson stal showen och Frida Hansdotter hade inga problem med det. Men OS-guldmedaljören hade hoppats på något mer och frågan är nu om vi får se henne i fler mästerskap.

Två brons och ett silver. Det är inte många som kan skryta med den medaljskörden i tre raka VM. I Sverige är det bara Ingemar Stenmark och Frida Hansdotter som klivit upp på prispallen i tre efter varandra arrangerade världsmästerskap.

Hansdotters mål i Åre-VM var att klå legendaren "Stenis". Det var hon inte i närheten av i slalomen. Det första åkets sjätteplats bättrades med en placering efter det andra.

- Nu ska jag göra ett rackaråk och dra på, tänkte jag, men jag åkte lite för tajt, ramlade ned i ett spår och tappade ytterskidan. Sedan fortsatte det hela vägen ned med lite misstag. Jag kämpade verkligen, säger hon, som tog OS-guld i Pyeongchang i fjol, och fortsätter:

- Med det andraåket och att komma femma, det är bra.

Besviken?

- Det är klart att man kan bli lite besviken men jag håller ju rekordet med Stenmark och jag har inte varit sämre än femma på ett mästerskap sedan 2013 – och det är också ganska bra.

- Jag hade önskat mera, men det är slalom.

Närmast tar sig Hansdotter tillsammans med Anna Swenn-Larsson till Stockholm där en parallellslalom väntar i Hammarbybacken.

Säsongen är slut om någon månad. Och sedan? Satsar hon vidare ännu en säsong eller får det vara nog?

- Det vet man inte. Jag har inte sagt något och det tar jag nog längre fram, säger Frida Hansdotter.