Frida Hansdotter fick nöja sig med fjärdeplatsen i slalompremiären i Levi – precis som i fjol.
Frida Hansdotter fick nöja sig med fjärdeplatsen i slalompremiären i Levi – precis som i fjol.

Hansdotter två hundradelar från pallen

Mikaela Shiffrin vann, så långt var allt som vanligt. Men för första gången på hela året missade Frida Hansdotter pallen i slalom – med två ynka hundradelar.

ANNONS
|

Det såg ut att bli den vanliga duellen mellan amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter. De var etta respektive tvåa efter det första åket av slalompremiären i Levi, åtskilda av bara 14 hundradelar.

Men Hansdotter lyckades inte riktigt följa upp sitt förstaåk och tappade greppet om pallplatserna.

- Jag startade bra, men när jag kom över kanten kom jag lite fel i något spår och då var det svårt att trycka på. Sedan hängde det med mig för långt, säger hon.

ANNONS

I stället slutade den svenska OS-guldmedaljören fyra – precis som i fjolårets premiär i Levi – och bröt därmed sin svit på sju raka pallplatser i världscupen.

- Det är klart, man vill alltid upp på pallen. Men blickar jag tillbaka på den pallsviten så är det väl helt fantastiskt, säger Hansdotter.

- Anja (Pärson) har också sju i rad som bäst, och bara att kunna vara uppe bland de namnen är ju fantastiskt.

Shiffrin jagad

Mikaela Shiffrin vann till slut med 58 hundradelar före Petra Vlhova, Slovakien. Hansdotter var 81 hundradelar bakom Shiffrin, men bara två hundradelar från österrikiska Bernadette Schild, som snodde den sista pallplatsen.

- Vi kommer att se Frida på pallen igen väldigt snart, säger Shiffrin.

ANNONS

- Det är bra, jag tror att vi kommer att få se en bra fajt den här säsongen. Alla vill vinna och Frida är en av tjejerna som verkligen kan göra det. Så jag känner mig aldrig säker.

Swenn-Larsson sexa

Och även om det inte blev någon pallplats blev slalompremiären en framgång för det svenska landslaget.

Anna Swenn-Larsson slutade sexa, 89 hundradelar bakom Shiffrin. Estelle Alphand (13:e), Sara Hector (15:e) och Magdalena Fjällström (21:a) fullbordade en stark blågul laginsats.

- En tiondel fattas till pallen. Det är så klart lite surt. Men jag är ändå jättenöjd med en sjätteplats, säger Swenn-Larsson.

- Det finns ju delar där jag känner att jag kunde ha gjort det ännu bättre. Men det är nog fler som känner som jag.

ANNONS

Nu väntar en snabb sväng på hemmaplan, innan det bär av till Killington i nordöstra USA för nästa världscuptävling. Då får Shiffrin se upp igen, hoppas Frida Hansdotter.

- Förra säsongen startade jag också med en fjärdeplats, så jag känner inte någon panik över det, säger hon.

- I dag kan jag väl känna att jag är mer besviken än förra året. Förra året var jag inte riktigt nära, nu var jag ju där och körde bara bort det lite i andra.

Levi TT:s utsände

ANNONS