Frida Hansdottter slutade tolva i Semmering.
Frida Hansdottter slutade tolva i Semmering.

Hansdotter tolva när Vlhova vann storslalom

Frida Hansdotter fick nöja sig med en tolfteplats i Semmerings storslalom. I stället hamnade en annan slalomspecialist överst på pallen när slovakiska Petra Vlhova skrällvann.

ANNONS
|

Frida Hansdotter låg nia efter första åket i österrikiska Semmering, bara 57 hundradelar från täten, men fick inte alls till det i andra åket. Hon tappade mycket tid och dessutom tre placeringar på vägen mot en slutlig tolfteplats.

I segerstriden var det enormt tätt inför andra åket. Mikaela Shiffrin hade förstaplatsen så långt, men ledningen var bräcklig eftersom sex åkare trängdes inom 18 hundradelar i resultatlistan.

Petra Vlhova, fyra efter första åket, fick till ett starkt andraåk och satte press på den amerikanska stjärnan. Shiffrin löste inte uppgiften och slutade femma. Vlhova vann 45 hundradelar före Viktoria Rebensburg, Tyskland, och fick med sig franska trean Tessa Worley på prispallen. Hansdotter fick stryk med 1,62 sekunder medan Sara Hector (27:a) var 2,76 bakom den överraskande vinnaren.

ANNONS

Frida Hansdotter har tidigare i vinter som bäst slutat nia (i Courchevel) och tia (i Killington) när det har handlat om storslalom i världscupen. På lördagen i Semmering finns större möjlighet till en framskjuten placering. Då väntar favoritgrenen slalom för den svenska OS-guldmedaljören.

TT

ANNONS