Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter avslutade slalomkarriären med att komma femma i världscupavslutningen.

Hansdotter femma i sista slalomtävlingen

Frida Hansdotter tog farväl av favoritgrenen slalom med att komma femma i världscupavslutningen.

Världscupavslutningen i Andorra är som ett ärevarv för Frida Hansdotter. 33-åringen säger att hon nästan hade svårt att koncentrera sig på tävlingarna för all uppståndelse som varit.

- Med tanke på alla känslor och att det var den sista tävlingen blev det ändå en väldigt bra dag. Jag visste inte hur jag skulle kunna hålla ihop det, säger hon till SVT.

Hansdotter fick se sig besegrad av Anna Swenn-Larsson, som därmed även kommer före sin landsman i den totala slalomcupen.

Swenn-Larsson kom fyra i tävlingen i Soldeu i Andorra, före Hansdotter men långt efter segrande Mikaela Shiffrin som tog sin 59:e världscupseger. Amerikanskan, som redan säkrat såväl slalomcupen som den totala världscupen, var sju hundradelar före Wendy Holdener, Schweiz.

Hansdotter hade vemodiga känslor under tävlingen, men ångrar inte sitt beslut att sluta.

- Jag känner mig klar, jag har kommit till en punkt där jag är nöjd och klar. Jag har fått uppleva så mycket med skidåkningen som har gett mig så mycket, säger hon till SVT.

- Jag känner att jag är en av de bästa i världen, men jag har inte drivet och hungern att jaga de här yngsta åkarna.

- Jag känner att jag är klar. Skönt klar.

Den tredje svenska åkaren i tävlingen, Charlotta Säfvenberg, kom på 14:e plats efter att ha kört ur i andra åket, men ändå fullföljt tävlingen.

I morgon kör Frida Hansdotter sitt allra sista lopp i världscupen, då i storslalom.