Frida Hansdotter ligger trea i Semmerings slalom.
Frida Hansdotter ligger trea i Semmerings slalom.

Hansdotter åkte ur när Shiffrin vann

Mikaela Shiffrin vann som vanligt – och skrev historia. Samtidigt överraskade Frida Hansdotter med att åka ur i en världscupslalom för första gången sedan 2016.

ANNONS
|

Efter första åket i Semmerings slalom var resultatlistan den väntade. Mikaela Shiffrin etta, Petra Vlhova tvåa, Frida Hansdotter trea – precis som det har sett ut i de senaste tävlingarna.

I andra åket inträffade det oväntade.

Hansdotter, som brukar vara säkerheten själv, klarade inte att stå på benen i den österrikiska backen och stod för sin första uråkning sedan i Levi för drygt två år sedan.

Med den svenska OS-guldmedaljören borta stod kampen om segern mellan Shiffrin och Vlhova.

Där blev utgången den väntade. Mikaela Shiffrin var snabbast igen och blev historisk – den amerikanska stjärnan är i och med segern först någonsin att ta 15 världscupsegrar under ett kalenderår. Nu var Vlhova slagen med 29 hundradelar.

ANNONS

Anna Swenn Larsson låg femma efter första åket, men gjorde ett sämre andraåk. Det räckte ändå till en sjätteplats för Swenn Larsson, 1,81 sekund bakom Shiffrin.

Bortsett från Hansdotters uråkning stod svenskorna för en stabil laginsats. Ylva Stålnacke gladde på 14:e plats och även Magdalena Fjällström (16:e), Emelie Wikström (19:e), Sara Hector (22:a) tog sig i mål i det andra åket.

TT

ANNONS