Hans Gren tackade nej till Gif

FOTBOLL VARBERG Paniken börjar sprida sig i Varbergs Gif. HN kan avslöja att Kållereds tränare Hans Gren, 46, tackade nej för en knapp vecka sen. - Tiden börjar rinna iväg nu, säger fotbollsordförande Thomas Larsson.

ANNONS
|

Det har snart gått tre veckor sen serien slutade.

Ännu har inte Varbergs Gif gjort klart med någon ny tränare.

Nu börjar flera spelare bli oroliga över situationen.

- Jag tycker det är oroväckande att det inte är klart med någon ny tränare. Det brukar vara klart innan serien är slut, säger Martin Dahl.

- Det är oroväckande att vi spelare inte fått veta någonting. I och för sig berörs inte jag eftersom jag hoppar på ett tränarjobb i Åskloster IF nästa säsong, säger Tobias Bengtsson, egen produkt.

Klart är att Varbergs Gif siktar på ett etablerat tränarnamn.

ANNONS

De har försökt med både Jan Andersson, som förväntas ta över i HBK, och Thomas Ahlström, som tränade Elfsborg när Anders Grönhagen var sjukskriven.

Båda har nobbat dem.

Senast i raden är Hans Gren som mest är känd för att han tränat Gais i två omgångar. Dessutom har han tränat Åsa. Han bekräftar uppgifterna och säger:

- Jag tackade nej för en knapp vecka sen. Det är så det ligger till nu i varje fall och vi har avslutat våra samtal.

Handlade det om pengar?

- Nej, det var inte frågan om det. Utan mest att det tar x antal timmar för mig att pendla till Varberg eftersom jag bor i Göteborg. Om det ska bli något med Gif så är det upp till dem att höra av sig igen, säger Hans Gren.

Giffarnas bäste spelare under året har utan tvekan varit Fidan Syla. Det unga forwardslöftet har inte bestämt sig för en fortsättning i klubben.

- Som jag sagt tidigare, jag vill spela så högt upp som möjligt, men om klubben skulle komma med ett riktigt bra tränarnamn kanske man får ta sig en funderare, säger han.

ANNONS

Fotbollsordförande Thomas Larsson erkänner att det bör bli klart med en ny tränare så fort det bara går.

- Jag hade gärna sett att tränarfrågan varit löst i september. Det är ett problem som hela tiden gnager i mitt huvud, förklarar han.

FREDRIK LARSSON

0346-290 86 fredrik.larsson@hn.se

MATTIAS NILSSON

0340-629149 mattias.nilsson@hn.se

ANNONS