Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Handboll Varberg-Ystad Bild: Annika Karlbom/Arkiv
Handboll Varberg-Ystad Bild: Annika Karlbom/Arkiv

William Aronius skadad – ser ut att missa säsongsinledningen

William Aronius fick fjolårssäsongen spolierad.
Nyligen opererade sig niometersspelaren, till sin glädje.
– Nu har man någonting att sikta på, säger 20-åringen

HK Varberg vill förstärka på nio meter. Ett av skälen till det? Talangen William Aronius är skadad.

20-åringen kommer också vara borta ett bra tag framöver. För ungefär en månad sedan fick han lägga sig under kniven.

– Jag hade bekymmer med ljumskarna hela förra säsongen och problemen kom från höfterna. Jag har varit inne och skrapat med laser ungefär vid höftkulan, säger löftet.

Det var impingement i höften, eller ”cam”, som gäckade Aronius hela fjolårssäsongen. Han försökte få bukt med bekymren med hjälp av rehab. Det hjälpte föga.

– Jag fick smärta första matchen, det högg bara till. Det blev lite bättre när jag rehabade, men det gick fram och tillbaka. I slutet av säsongen fick jag kortisonsprutor, en i varje höft. Då kunde jag vara med de sista matcherna. Men jag hade ont före och efter match. Under match var det okej, då hade man adrenalinet som hjälpte till.

Aronius ser positivt på framtiden

Aronius är på ett sätt glad åt att han gjort ett ingrepp. Det var det här som krävdes för att få ett slut på eländet. Samtidigt har talangen en ungefärlig prognos för när han kan vara tillbaka.

– De tror att det tar runt sex månader. Om det blir tidigare eller senare än så är svårt att svara på, det är nog individuellt.

Hur tacklade du det beskedet?

– Det var tufft i början. Men när man inte kunnat vara med och bidra på en hel säsong så känns det bättre att ha någonting att sträva efter. Jag testade att rehaba och det hjälpte inte riktigt. Nu har man någonting att sikta på och det ser jag som något positivt.

Hur är det att vara borta så länge?

– Ibland är det mentalt jobbigt, men mina lagkamrater och tränare stöttar mig. De vill såklart att jag ska komma tillbaka. Min familj är också väldigt stöttande och har sagt att jag får försöka lägga lite tid på gymträningen. Det har ändå gått hyfsat bra, även om det stundtals är jobbigt.

Stöttas av sin bror

En familjemedlem och lagkamrat till William är brodern Calle Deliaune Aronius. Han är en av dem som visat sitt stöd.

– Vi pratar mycket handboll och han hjälper mig. Han är en av dem som sagt att jag får försöka fokusera lite mer på gymmet.

Trots att klisterburken och skorna för tillfället står på hyllan så ligger 20-åringen knappast på latsidan. Han rehabtränar fem dagar i veckan, två gånger om dagen. Utöver det så tillbringar han en hel del tid på gymmet.

– Jag hoppas lägga på mig något eller några kilo till. Det känns bra. Sedan får jag inte bli för ”bitig”, jag lever ändå på min snabbhet, säger Aronius.

Läs mer: HKV värvar landslagsspelare – Ola Lindgren var referens

Läs mer: Lämnade HKV – nu klar för klubb i toppliga

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här