Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Bergström hade en motig fjolårssäsong och har nu lämnat HK Varberg. Bild: KRISTER ANDERSSON
Viktor Bergström hade en motig fjolårssäsong och har nu lämnat HK Varberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Viktor Bergström riktar kritik mot HK Varberg efter avskedet

Viktor Bergström kunde lånats ut till HK Malmö, men HK Varberg satte stopp.
Det fick hans motivation att sjunka i botten.
Nu är målvakten tveksam till att fortsätta karriären.
– Jag är inte så sugen just nu, säger den tidigare HK Varberg-spelaren.

Viktor Bergströms kapitel i HK Varberg avslutat. Nyligen gick kontraktet ut och det blir ingen fortsättning för honom i klubben. Frågan är om han kommer att spela överhuvudtaget.

– Just nu vet jag inte om jag ska spela handboll eller inte, säger Bergström.

Vad är det som gör dig tveksam till en fortsättning?

– Min motivation sjönk den här säsongen på grund av ledningen och tränaren. Jag tappade allt, tyvärr. Jag fick inte spela så mycket och när jag väl fick chansen tycker jag att jag tog den. Men jag fick aldrig några fler chanser.

Enligt Bergström hade HK Varberg möjlighet att ge honom speltid genom en utlåning till HK Malmö, som fick båda sina målvakter skadade i slutet av säsongen.

Men så blev det inte.

– Varberg ville inte låna ut mig. Då tappade jag suget helt. Jag blev ju ändå inte uttagen till matcherna.

Hur reagerade du på det?

– Jag blev fruktansvärt besviken. Jag blev aldrig använd i Varberg och jag hade inte spelat match på hur länge som helst. När Malmö ringde blev jag väldigt glad och då kom motivationen tillbaka. Men när HK Varberg sa nej blev jag oerhört besviken. De tyckte inte att jag kunde gå på lån eftersom någon av de andra målvakterna kunde bli skadade.

Målvakten representerade HK Varberg i tre år. Under sin tid i klubben upplever han att någonting förändrades.

– Mitt första år var bra, andra okej och det tredje var katastrof. Jag tycker att Varberg har tappat varumärket för handboll. Första året var det väldigt familjärt. Nu tycker jag inte att det är lika familjärt längre.

Går det sätta fingret på vad som skilde ditt första år från det tredje?

– Jag tycker att det var mer familjärt, det var bättre stämning. Det var något helt annat jämfört med det här året. Och det handlar inte om hur mycket jag spelade. HK Varberg var en mer familjär klubb.

En annan sak som fick Bergström att bli omotiverad är att Varberg ska ha erbjudit en förlängning, men sedan inte skickat ett kontrakt.

– Jag hade ett snack med dem efter att de tackade nej till Malmö. Då sa jag att jag var väldigt besviken, men att jag skulle försöka lägga det bakom mig. Då ville de att jag skulle vara kvar. De skulle skicka ett kontrakt samma vecka, men det dröjde flera veckor. Det kom aldrig något kontrakt. Då hörde jag av mig till klubben och sa att jag hade gjort mitt där. Jag pallade inte vara kvar.

Kent Carlson är elitansvarig i HK Varberg och har fått ta del av kritiken som Bergström riktar mot föreningen. Han avstår från att kommentera.

”Vi vill inte ha en dialog i media”, skriver Carlson i ett sms.

Viktor Bergström vill bo kvar i Varberg. ”Det är en grym stad”, säger han. Den senaste tiden har hållit igång med gymträningen samtidigt som han velar kring framtiden. Det har dock funnits intressenter för honom.

– Ja, några allsvenska lag från Stockholmsområdet. Men jag är inte sugen på att flytta just nu.

Kan det bli aktuellt att gå till ett sämre lag än Varberg?

– Allsvenska lag går jättebra. Men vi får se vad som händer och om det är någon som ringer. Jag har lagt det lite på is.

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här