Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Micael Andersson
Bild: Micael Andersson

Varbergaren Petter Donaldson får stipendium

Varje år delar RF-SISU Halland ut flera stipendier. Hallandsjunioren är ett stipendium som delas ut till två halländska juniorer, en kille och en tjej. Juryn går på prestation inom idrottsutövning samt personliga egenskaper. I år blev Petter tilldelad stipendiet på 6000 kronor.

Petter Donaldson, 18 har tidigare spelat för HK Varberg. Inför förra säsongen flyttade han ifrån Varberg för att spela för klubben HK Aranäs i Kungsbacka. Samtidigt går han på rikshandbollsgymnasiet Katrinelund i Göteborg. Nu tilldelas han ett stipendium.

– Det känns otroligt kul och hedrande. Det är ett litet bevis på att man har gjort någonting bra, säger Petter Donaldson.

Stipendiet handlar inte bara om sport

När man läser om stipendiet står det klart att det inte enbart handlar om sportsliga prestationer men även personliga egenskaper. Petter Donaldson märker att han har förändrats efter att han flyttat hemifrån.

– Nu när jag inte bott hemma i denna unga åldern tycker jag att jag utvecklats som människa, jag tar väldigt mycket mer ansvar. Att få ett hushåll att gå runt när man bor ensam kräver eget ansvar.

Hur känner du att det går att kombinera med skolan?

–Jag tycker att det har gått förvånansvärt bra. Visst det kan vara tufft vissa morgnar kanske, att gå upp och inte ha någon som tjötar på en. Men det är bara att göra det.

– I början när jag flyttade så hade jag inte ens någon aning om hur det skulle vara. Jag tyckte bara det var coolt att man skulle bo ensam. Jag har mest tagit det som det kommer.

Hur ser en standarddag ut?

– Ja, tar man en måndag till exempel så går jag upp vid sex. Sen så är det morgonträning med skolan från halv åtta till nio, frukost i skolan, ta pendeln tillbaka till Kungsbacka för lite distanslektioner. Sen kanske det blir en handbollsträning med laget och lite gym innan eller efter.

Finns det något du kan träna extra på nu när säsongen är uppskjuten?

– Den fysiska biten är alltid ett plus. Den kan man lägga mycket tid på. Sen vet man inte riktigt vad man tränar inför heller, så det kan ju vara svårt att hitta motivation för att ta det extra gympasset. Sen är ju alltid tränarna där och stöttar. Det kommer ju komma igång någon gång.

Vad har du för favoritspelare?

– Jag har alltid sagt Mikael Hansen sedan jag var liten. Nu skulle jag säga Albin Lagergren, proffs i Tyskland och så är han från Varberg också.

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här