Carl Aronius gjorde en starkt inhopp mot IFK Ystad.
Carl Aronius gjorde en starkt inhopp mot IFK Ystad. Bild: KRISTER ANDERSSON

Valet som HKV-tränaren vill fundera extra på

HK Varbergs Calle Deliaune Aronius spikade igen mot IFK Ystad. Men vem Hasse Karlsson väljer i kassen mot OV Helsingborg är inte helt klart. - Vi får klura på det under kvällen och morgondagen, säger HKV-tränaren.

ANNONS
|

När HK Varberg bärgade säsongens första seger klev Calle Deliaune Aronius in och agerade levande vägg.

– Det var positiv energi framför allt för spelare, ledare men säkert för andra för den delen. Nu har vi vunnit och dessutom mot Ystad som vi inte vann mot förra året på tre försök, säger Hasse Karlsson.

Men om det blir fortsatt förtroende eller Arturs Kugis återstår att se.

– Vi har inte bestämt det riktigt än. Klart att Calle gjorde en bra match och det var skönt att han presterade när han inte började matchen, men kände sig trygg när han kom in, det känns ju bra, säger Karlsson.

ANNONS
Varbergs målvakt Arturs Kugis
Varbergs målvakt Arturs Kugis Bild: KRISTER ANDERSSON

OV Helsingborg på bortaplan brukar HK Varberg ha svårt för, trots att man vann en av bortafajterna i fjol.

– Det är en tuff motståndare som gått lite upp och ner. De har gjort två bra hemmamatcher och var nära sist mot Kristianstad. Det var ett styrkebesked från deras sida trots att det blev noll poäng.

Skåningarna ligger elva i serien två poäng före HK Varberg.

– Det är lite för tidigt att prata om kontakt är vi bara är fem omgångar in i serien, men vi vill ju ta poäng, det är det viktigaste. I andra halvlek mot Ystad visade vi vilken nivå vi kan spela på och att vi gör det bra både i försvar och anfall. Det är viktigt att få enkla mål på kontring så vi inte behöver stångas för varje mål.

Hur brukar det se ut mot OV?

– Vår förhoppning är ju att vi kan få tag i dem så vi kan kontra. De är stora och tunga, men har inte gjort så många misstag i matcherna. Vi ska försöka göra det vi kan genom att dra upp ett bra tempo i matchen.

Statusen på skadefronten är ungefär likvärdig som sist. Hos Anton Jönsson och hans hjärnskakning är det minimal förbättring och han är inte tillgänglig för match. Även William Delaune Aronius ljumske har fått bakslag och där vill man nu vänta tills han är helt bra. Lazar Petrovic har fortfarande en svullen fot.

ANNONS
ANNONS