Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Titta han flyger! Karl Toom öste in mål mot Guif. Bild: Annika Karlbom
Titta han flyger! Karl Toom öste in mål mot Guif. Bild: Annika Karlbom

Svenskt julfirande för Toom på grund av täta spelschemat

Det hjälpte inte att han punktmarkerades. Karl Toom tangerade sin rekordnotering i Handbollsligan med tolv gjorda mål. Nu berättar stjärnan vad han gillar mest på svenska julbordet.

Den estländska stjärnan stämde in i hyllningskören kring HK Varbergs målvakt Calle Deliaune Aronius, men han var inte så pjåkig själv heller.

Han satte tolv bollar bakom Guifs målvakter.

– Jag gjorde tolv mot Alingsås också, men målen är inte allt. Det viktigaste är att vi vann matchen, säger Karl Toom och utvecklade sitt resonemang.

– Vi släppte bara in 21 mål och i anfall hittade vi bra lösningar. Det var en av de bästa matcherna vi gjort den här säsongen.

– Calle räddar 50 procent och jag gjorde några viktiga mål, men som lag växer vi.

Det tajta spelschemat ställer till det för HK Varbergs utländska spelare. De har inte hunnit åka hem under julen utan har fått spendera den i Halland.

– Vi var sex stycken som var här och åt tillsammans, svensk julbord. Det fanns en specialitet, vad heter det? K-ö-t-t-b-u-l-l-a-r?

Så riktigt så.

Toom får snart träffa sin familj.

– Den 31 december kan jag åka hem till min familj, men redan den andra januari samlas vi med landslaget. Det är nästan så jag får resa med bollen i händerna.

Läs mer: Kvällen när Calle stängde igen kassen

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här