Succélånet Johan Szybanow blir kvar i HK Varberg

Han kom in mitt under förra säsongen och gjorde succé. Nu blir Johan Szybanow HKV-spelare ”på riktigt”.
– Det känns väldigt bra, vi håller Handbollsliganivå på kanterna, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Johan Szybanow hade egentligen lagt av när HK Varberg ringde. Visst, han varvade ner i division ett men elitsatsningen var avslutad. Men nu är den tillbaka på riktigt.

– Det är verkligen jättekul att köra igen. Jag var inte säker på att jag skulle tycka så, jag kände mig nöjd med att spela i ettan. Men efter en säsong i Handbollsligan kom glädjen och tävlingsinstinkten tillbaka, säger Szybanow.

Kantspelaren har skrivit på ett kontrakt över de kommande två säsongerna.

– När allt hade lagt sig så stod det klart att jag trivdes väldigt bra i Varberg på alla sätt. Det var aldrig uteslutet men det var några bitar som behövde falla på plats med jobb och så, säger Szybanow.

ANNONS

”Levererade på en hög nivå direkt”

Tränare Hasse Karlsson är självklart nöjd med att få behålla sin målskytt.

– Han kom in som en väldigt frisk fläkt i laget, både på och utanför plan. Han levererade handboll på en hög nivå direkt, säger Karlsson.

Är du förvånad över att ni fick ha kvar honom?

– Egentligen inte. Han trivs här och fick en nystart på karriären. Sen har han sin familj i Stockholm och då är det aldrig givet, men det känns väldigt skönt just nu.

Szybanow kom in till HK Varberg när Daniel Lindroos skadade handen. Nu kommer de båda konkurrera under två års tid om kantpositionen. Eller?

– Vi kan laborera lite. Vi har en högernioposition där båda också kan bidra, det är något som vi funderar på, säger Karlsson.

Armi Pärt lämnar

Det står också klart att estniske mittsexan Armi Pärt lämnar klubben efter degraderingen.

– Hans tjej har fått proffskontrakt i polska volleybolligan, de har varit ifrån varandra länge och nu ville han att de skulle bo tillsammans. Han kommer spela med något lag i Warzawatrakten men eventuellt varva ner, säger Karlsson.

Hur många spelare till ska ni ha in?

– Vi har kommit långt, men en vänsternia till ska väl in. Sen behöver vi något till försvaret i och med att Armi lämnar, där måste vi in något mer.

ANNONS

Läs mer: Målvakten lämnar och kritiserar den sportsliga ledningen

Läs mer: Han är ny lagkapten för HK Varberg

ANNONS