Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Storförlust för HK Varberg mot HK Malmö i Handbollsligan

20 insläppta mål och underläge med tio bollar. Ett bottennapp som HK Varberg aldrig kunde hämta sig från.
– Det var inte det nya Varberg vi såg i första halvleken, sa Hasse Karlsson efter 29-37-förlusten mot HK Malmö.

Två Erlend Sund-mål såg till att HK Varberg ledde efter en minut och 35 sekunder. Det var så länge som HK Varberg hade fog för att vara nöjda med insatsen. Sen började det fullkomliga raset för hemmalaget. Snabba avslut, avslut ur svåra vinklar, passivt agerande och tekniska fel i den offensiva delen kombinerades med ett försvarsspel där HK Malmö tilläts göra flera enkla mål.

– Vi hänger inte med från början. Jag tycker att vi inte tar den fighten som vi måste ta. Det är många tekniska fel framåt, sa Erlend Sund.

HK Varberg gjorde inte mål på över tio minuter

Hemmalagets måltorka varade i tio och en halv minut. Ja, ni läste rätt. Inte ens två stycken timeouter på kort tid kunde väcka liv i hemmaspelarna.

Norrmannen hade svårt att ge något bra svar på varför det låste sig så rejält i anfallsspelet.

– Jag tycker att vi spelat bra på träning. Men när vi kommer här vet jag inte vad som händer.

Det tog mer än halva den första halvleken innan Sund fick sällskap i HKV:s målprotokoll. För att vara exakt gjorde Hampus Dahlgren lagets fjärde mål efter 15.37 minuter. Då stod det 4-9. Gapet blev större. Och det blev knappast bättre när Karl Toom drog på sitt ett rött kort efter att ha gett Malmös Kassem Awad en rejäl lavett i ett försök att ta bollen.

– Det var fruktansvärt jobbigt. Jag vet inte om vi hade för stor respekt för dem, vilket jag inte tycker att vi behöver ha efter en bra match senast. Det blev väldigt passivt i första halvlek och långt ifrån en godkänd insats givetvis, summerade Hasse Karlsson.

Filip Berentsen dundrade in 20-10-målet två sekunder innan halvtidsvilan. HK Varberg-tränaren höjde rösten rejält inför den andra akten.

– Vi försökte få dem på fötter och förstå vad som gäller. Handboll är en kontaktsport.

Erlend Sund bäste målskytt med åtta mål

Och det gav effekt. Tre raka räddningar av Carl Aronius och tre mål i den andra änden inledde halvleken. Men lika fort som hoppet om en upphämtning tändes, försvann det. Tiomålsunderläget lyste åter på resultattavlan. Nya, enkla misstag varvades med ett ihåligt försvar.

– Det är frustrerande. Malmö är ett bra lag, men vi vet att vi måste stoppa in näsan för att få hål på dem, sa Hasse Karlsson.

HK Malmö luftade bänken och andra halvlek blev en behaglig transportsträcka för skåningarna. Nyförvärvets insats var en av få saker som Hasse Karlsson tog med sig från 29-37-förlusten.

– Jag styrker ett streck över mycket, men Erlend visar go tåga i anfallsspelet och tar för sig på ett bra sätt, avslutade HK Varberg-tränaren.

Krönika: Nyförvärvet Erlend Sund kommer att bli livsviktig för HK Varberg

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här